Предстои ми състезание по плуване!

28.02.16
15:40

Здравейте! На 15 съм и след около седмица и половина ми предстои състезание по плуване. Дисциплините които ще плувам все още не са уточнени но най вероятно ще са къси дистанции от порядъка на 50, 100 или 200м. Може ли да ми дадете няколко съвети за повече издръжливост, енергия и сила, и някак си да се подготвя психически защото на тренировка показвам по добри резултати отколкото на състезание. Преди старта притеснението буквално ме блокира и от там резултатите намаляват. Та въпроса ми е посочен по горе, може и да ми предложите някакви хранителни добавки, а в момента пия L-carnitine + chrome на BioTech.

Здравей!

Първо да уточним: нямаш ли треньор, с който да обсъждате вълнуващите те въпроси покрай подготовката?

28.02.16
21:45

Имам треньор но най вероятно ще ми даде съвет от порядъка на: Стегни се и тренирай не разчитай на добавки и тем подобни... Да ще тренирам но ако имате и вие някакъв съвет да дадете.

Имаме блог пост, който е насочен и към плувците, но на по-дълги разстояния. Ето го.

Много малко време обаче имаш до състезанието, че тепърва да обсъждаш прием на добавки с треньор/родители и да експериментираш коя добавка как ти действа. Ако не си пил нещо ново досега, едва ли седмица и малко преди състезанието е подходящ момент да пробваш.

За другите ти въпроси все още смятам, че това е работа на треньора - структуриране на тренировки, подготовка на психиката, мотивация.

Имай предвид, че не съм състезател по плуване и не съм веща в материята, разсъждавам на общ принцип.

Успех ти желая!

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1