29.02.16
21:48
Здравейте! Ходя на фитнес от 2 месеца и досега съм правила само кръгови тренировки. Реших вече да почна със сплит тренировки, но съм в голяма чуденка как да си разпределя дните. По принцип искам да наблягам на бедра, дупе и корем, но не искам да пренебрегвам другите мускули. На 16 години съм тежа 46 кг, не искам да отслабвам (освен малко бедрата)..просто да се стегна и да кача малко мускулна маса. Поразрових се малко и може да се каже, че си направих горе-долу тренировката, но не съм сигурна дали е като хората.
Тя изглежда така:
Пон- бицепс, трицепс
Вторник- почивка
Сряда- крака
Четвъртък- гърди, рамо, корем
Петък- почивка
Събота-корем, гръб
Неделя- крака
Също така не знам колко пъти в седмицата е хубаво да правя кардио и с кое да го съчетавам.
Ще съм Ви много благодарна, ако дадете някакви мнение/препоръки :)
01.03.16
17:01
Много е важно храненето ти да е на ниво. След това бих те посъветвал да наблегнеш на тренировките с тежести и да оставиш кардиото за по нататък. Със силови тренировки и добър хранителен режим може да постигнеш резултатите за които всички жени си мислят, че стават с кардио и диета. :)
Понеже наскоро писах за проблем с това, да те посъветвам да внимаваш с тренирането на крака 2 пъти на седмица, ако ще тренираш с тежести. При мен това значително увеличи мускулът на краката. И не че в това има нещо лошо, но много жени са предразположени да качват мускул там, понеже всички искаме хубаво стегнато дупе и крака и си мислим, че това става с тренировки на крака по 2 пъти седмично. При мен причината беше друга, аз просто обичам да тренирам крака и малко прекалих, но не препоръчвам. Тялото става малко несаръзмерно, когато един мускул се тренира 2 пъти повече от друг.
Иначе това, което е написано в предният пост е доста добър съвет.
Мнението беше редактирано от Pubble на 15.09.16 16:14.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече