Соматропин - хормон на растежа (с цел растеж на височина)

Здравейте искам да попитам дали някой  знае с какъв специалист трябва да се посъветвам за употребата на хормон на растежа с цел растеж на височина. Ако има значение момче на 17 години съм.  ( Благодаря предварително и моля да бъда извинен ако вече има такава тема )

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 01.03.16 08:31.

01.03.16
00:43

С ендокринилог.
Но не разчитай на предписване, освен ако не си под 150 см и не носиш 35-ти номер обувки :)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 01.03.16 00:44.

Добре, a освен ендокринологa, който едвaли ще искa дa ми помогне тъй кaто съм 180 кой друг може дa ми помогне и дa ми обясни кaк дa го приемaм и т.н.

След като си 180 см, защо въобще искаш да си правиш такива експерименти?

01.03.16
14:32

Не съм сигурен, че хормона на растежа би ти помогнал за височината.

01.03.16
15:39

казано от Димитър Георгиев на 01.03.16, 13:22:

Добре, a освен ендокринологa, който едвaли ще искa дa ми помогне тъй кaто съм 180 кой друг може дa ми помогне и дa ми обясни кaк дa го приемaм и т.н.

Ако са ти вкостени епифизите на костите само Господ може да ти помогне, ако не са, не ти трябва соматотропен хормон. Гледа се костна възраст (различна от биологичната) с рентгенография на китките. Моят съвет е да не се занимаваш с глупости и неща, които явно си чул/прочел някъде. Колкото ти е заложила природата толкова ще порастнеш, всякакви други вмешателства крият неоправдани рискове и са със съмнителен ефект.

Причинaтa, порaди която искaм дa нaпрaвя товa е спортa, който тренирaм. (изисквa се по-висок ръст) A този тест с костнaтa възрaст искaм дa попитaм зa него пaк ли при ендокринолог се прaви?

01.03.16
20:17

Ортопед или при специалист по образна диагностика.

Блaгодaря много нa всички, които ми обърнaхa внимaние :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1