Без добавки. До кога?

06.03.16
02:17

Здравейте! На 16 съм и тренирам от 6 месеца и качих около 10 килограма. Всичко това е без добавки, защото родителите ми не ми позволяват да ги взимам. Станало е ясно, че няма как да ги убедя, че не е вредно... Но въпросът ми е до кога ще мога да качвам маса и да си тренирам без добавки, защото всеки, който знам, тренира с добавки и някъде съм чувал, че след определено време организма ми не може да си набавя и ще трябва да взимам добавки? Ям си добре попринцип и здравословно, но ми е малко трудно защото съм на училище от 7:55-12:00 и после от 13:25-16:55 , само в сряда свършвам наобяд, а в петък в 15:05. С този график е малко трудно да си набавям много храна, защото на училище не мога да ям, и така храненията ми могат да са само в 7 , 12 , 5 , 8 , 10. Така ще съм до поне 2 години, и се надявам да не е проблем. Иначе наскоро се натъкнах на някакви протеинови вафли и мисля скоро да говоря с нашите, ама не знам дали ще дадът? Та ако може да ми кажете дали има защо да се притеснявам и какво мога да направя по въпроса.

06.03.16
14:05

Повечето добавки не вършат нищо, така че, няма да видиш разлика, с тях и без тях.
И 5 хранения дневно са предостатъчно (даже са много), за да си набавяш необходимото. Не знам защо мислиш, че ти трябва нещо повече.

06.03.16
14:23

Доводите на родителите може и да са лишени от логика, но са прави. Не ти трябват добавки на тази възраст, а и не само :) Храни се с хубава и разнообразна храна. Тренирай сериозно и редовно и резултатите няма да закъснеят. Можеш да започнеш да си водиш дневник  тук. Ще ти бъде по-полезно , отколкото една торба с добавки

Мнението беше редактирано от ME4O_TURIST на 06.03.16 14:24.

Аз ям основно сутрин и вечер, до сега съм нямал проблем да качвам или свалям килограми. Всичко е въпрос на свикване. Освен ако не тренираш даден спорт по-сериозно не виждам смисъл от добавки на тези години и стаж във фитнеса ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1