Аневризъм на аортата от упражнение на лостовете

06.03.16
12:58

Здравейте, BB-Team-ъри!

Съвсем случайно из интернет, разбрах за заболяването, т.нар “Аневризъм на аортата”. Разбрах, че може да бъде причинено от напрежение, като например тежките физически упражнения и др..

В последно време, към тренировките за корем, съм добавил Драконовия флаг. Правя по 4-5 повторения, като напрежението по време на изпълнението, е голямо. Чувството е, че ще ми “гръмне” главата. След изпълнението, врата ми е временно скован, а след известно време се появява клъстерно главоболие (характеризира се с епизодична силна режеща болка, съсредоточена в определена област, напр. едното око, челюст и др.).

Въпроса ми е: да продължавам ли да изпълнявам Драконовия флаг и има ли риск от образуването на аневризъм?

08.03.16
14:10

Може ли да посочиш източника който цитираш, защото такъв не намирам. Или имаш в предвид че ти е диагностицирана аневризмата и се притесняваш да не я разкъсаш? Пушиш ли?

08.03.16
14:51

Не, нямам и не пуша. Прочетох някои други теми и открих отговор на въпроса си.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1