08.03.16
22:52
Вече малко повече от 6 месеца ходя на фитнес и принципно една от главните ми цели(ако не и най-главната) беше да имам по-големи и оформени гърди. Може ли да ми кажете някакви упражнения освен основните, които да играят важна роля в оформлението и уголемяването им. Не ми е проблем кога ще бъдат такива, защото няма как хем да искам да е хубаво, хем да мога да го направя веднага, трябват и жертви.
Вижте как изглеждат сега и как аз искам да изглеждат горе-долу.
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 09.03.16 09:01.
08.03.16
23:24
Според мен си на прав път, но трябва да качиш маса цялостно - с нея ще се оформят и гърдите. Няма как да станеш точно като тоя, защото мускулите ти са захванати по различен начин, но все пак имаш потенциал за оформяне в гърдите. :)
Абсолютно подкрепям мнението по-горе, че си на прав път. Даже за 6 месеца е доста добре...
Благодаря за бързите отговори.
Може ли да ми кажете упражнения, които влизат здраво за централна част, без повдигане на дъмбел с една ръка от лег?
09.03.16
09:16
В една тренировка прави, както силови серии , така и повече повторения с по-малка тежест. За предпочитане в суперсерии. Пример можеш да видиш в дневника ми
09.03.16
21:56
На мястото си, що ?
казано от Луко на 09.03.16, 21:54:
Къде са ти краката ?
Когато имам възможност ще кача снимки.
казано от Antoan Haralanow на 08.03.16, 22:52:
Вече малко повече от 6 месеца ходя на фитнес и принципно една от главните ми цели(ако не и най-главната) беше да имам по-големи и оформени гърди.
Естествено, ако не се гърди, ще е преса и бицепс. То за повечето трениращи не съществуват други мускулни групи :D
Не можеш да оформяш мускула, това не е пластелин. Можеш да го развиваш силово и като обем, формата обаче ще зависи от гена ти.
Открий кое базово упражнение ти натоварва най-много гърдите (примерно кофи, лежанка), наблягай на него и се стреми да прогресираш силово.
Мнението беше редактирано от Петко К на 09.03.16 22:42.
казано от Петко К на 09.03.16, 22:41:
казано от Antoan Haralanow на 08.03.16, 22:52:
Вече малко повече от 6 месеца ходя на фитнес и принципно една от главните ми цели(ако не и най-главната) беше да имам по-големи и оформени гърди.
Естествено, ако не се гърди, ще е преса и бицепс. То за повечето трениращи не съществуват други мускулни групи :D
Не можеш да оформяш мускула, това не е пластелин. Можеш да го развиваш силово и като обем, формата обаче ще зависи от гена ти.
Открий кое базово упражнение ти натоварва най-много гърдите (примерно кофи, лежанка), наблягай на него и се стреми да прогресираш силово.
Да, благодаря и за остроумието.
Не знам, всичко ми натоварва гърдите по равно, може би лег с щанга малко повече от останалите. Проблем ли ще бъде ако примерно правя в понеделник гърди както попринцип и в петък или събота правя така за поддържане 1-2 серии упражнения за същия мускул?
казано от Antoan Haralanow на 09.03.16, 23:19:
Не знам, всичко ми натоварва гърдите по равно, може би лег с щанга малко повече от останалите. Проблем ли ще бъде ако примерно правя в понеделник гърди както попринцип и в петък или събота правя така за поддържане 1-2 серии упражнения за същия мускул?
Проблем ще е, ако ги тренираш само в понеделник. По принцип, една тренировка седмично за мускулна група, не е оптимален вариант.