10.03.16
22:47
Здравейте, от август 2015 имам болки в дясното рамо най-вече при натоварване с тежести, отначало бяха много леки, но след като прогресираха след 2 седмици спрях да тренирам. Накратко оттогава съм обиколил половината ортопеди, де-що има. Отначало всички ми предписваха нестероидни противовъзпалителни, пих 3 седмици диклак, след това още 2 някакви други (почваха с “е” не помня какви бяха точно) не помогна въобще. Ходих на физиотерапия - в момента правя 8 или 9 курс болката спадна от първите 3-4, но от там нататък си остава същата, даже след като спра физиотерапия за малко по - дълго време и се връща към началното състояние. Та въпроса ми е познавате ли по-добри лекари в областта и има ли някой подобен проблем и как го е решил ?
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
P.S какво ви е мнението за кортикостероидите, понеже въпреки, че бях против тях, вече не виждам други възможни опции
Мнението беше редактирано от Think Big на 11.03.16 00:38.
Всички сме против тях, но като няма друг вариант и те са вариант :)
Аз бях в същото положение няколко месеца. В крайна сметка ходих при един доктор Тошев в “Св. Панталеймон”, може и в студентска поликлиника. Човекът ме диагностицира грамотно и ми направи една инжекция директно в акромиоклавикуларната става. От тогава съм значително по-добре, но още го карам лекичко. Предполагам, че с повече инжекции може и по-бързо да се възстановиш, но понякога и една е достатъчна.
Каква ти е точната диагноза?
Какви образни изследвания си правил?
Може ли да дадеш и малко информация как точно те диагностицираха и каква може да е причината за това ?
Правел съм ЯМР и Рентген. На рентгена всичко беше наред, поствам като снимка разчитането от ЯМР-а. Причината предполагам е претоварване, започна с много лека болка, която прогресира и след като 2 седмици не изчезна спрях да тренирам и така вече 7ми месец.
Мнението беше редактирано от Think Big на 16.03.16 00:22.
Много благодаря !
И аз преди няколко месеца, като се учех да карам сърф, при изправянето ръката ми се приплъзна и после няколко месеца чувствах болки, но не мога да кажа дали е мускул или сухожилие. Горе долу както го описваш, но аз си продължих да си тренирам. При много добро разгряване не усещах някаква болка, а по-скоро ми се сковаваше това място, което ме ограничаваше при лицеви опори и подобни упражнения. Но сега 6 месеца по-късно мисля, че вече отшумя напълно.
18.03.16
00:32
казано от Think Big на 16.03.16, 00:18:
Правел съм ЯМР и Рентген. На рентгена всичко беше наред, поствам като снимка разчитането от ЯМР-а. Причината предполагам е претоварване, започна с много лека болка, която прогресира и след като 2 седмици не изчезна спрях да тренирам и така вече 7ми месец.
Причината неправилно трениране, а с тези находки на ЯМР няма да отшуми само с почивка, ще иска сериозна терапия - и медикаментозна, и с различни рехабилтиращи упражнения и процедури.
казано от James Hinks на 18.03.16, 00:32:
казано от Think Big на 16.03.16, 00:18:
Причината неправилно трениране, а с тези находки на ЯМР няма да отшуми само с почивка, ще иска сериозна терапия - и медикаментозна, и с различни рехабилтиращи упражнения и процедури.
То, че с почивка няма да стане ми е пределно ясно, но съм пуснал темата с надеждата някой, който е имал подобен проблем или познава добър лекар в София или Варна да ми препоръча такъв, понеже вече не знам колко ортопеда обиколих и съм направил близо 10 курса физиотерапия, но резултат уви почти нулев.
21.03.16
16:05
Физиотерапията не е лечение, особено с твоите диагностицирани проблеми. Като за начало ще трябва да намериш добра противовъзпалителна терапия, в последствие подходящи добавки за сухожилията и ставите, а заедно с тях и подходящи укрепващи и възстановяващи движения и упражнения. И да свикнеш с мисълта, че занапред ще тренираш в пъти по-внимателно и много неща няма да имат място в тренировката ти.
Ще ти бъда благодарен ако нахвърляш няколко думи /или линк/ за упражненията които да забрави /предполагам обръщането и суинговете са едни от тях/ и безопасните такива. В момента си съставям програма - главно на принципа проба - грешка и информация от нета.
За тези които скоро са претърпели травмата, им препоръчвам веднага да потърсят помощ от специалист, и да не правят моята грешка. Мислех си че няколко месеца пълна почивка и покой на рамото и болката ще отмине от само себе си и сега ще си плащам за това цял живот.
25.01.17
13:45
Всички, които изискват вътрешна ротация при изпъление(независимо от амплитудата и) са забранени, а те са много - например почти всичко що е в надхват, някои и в успореден и в подхват(например набиранията). Всички, които изискват въшна са ОК, но не в остра фаза. В остра фаза може да се изпълняват единствено стабилизиращи и то не всички. Трудно е да сложи рязка граница кое може и кое не, защото според спецификата на самата травма, някои неща мога да минат от едната категория в другата.
Има разни тестове с движения и ако успееш с тях да определиш какво точно те боли, нещата могат да бъдат доста по-конкретни, защото липсата/наличието на болка не е индикатор за ставащо/неставащо движение.
С покой нещата рядко минават, с активна почивка е съвсем различно, така че най-вероятно няма да си плащаш цял живот, а само в някакъв перидо докато се възстановиш.
Мнението беше редактирано от James Hinks на 25.01.17 13:46.
Упражнението, при което подозирам, че при мен донякъде може да се окаже виновник е Горен скрипец при изпълнението зад врат - усещах лека болка в рамото ( нищо фатално - по принцип за 7-8 години са ме болели вече доста пъти какво ли не и си мислех, че ще ми мине за 1 седмица, особено щом болката беше по-тъпа и поносима дори при трениране в началото ). Уви след като продължих да тренирам още 2 седмици болката вече се усили и вече не можех да натоварвам ставата толкова, че да тренирам и година и половина по - късно няма абсолютно никакво подобрение (все още търся решение на проблема).
05.02.17
10:24
здравеите имам болки в рамото сега съм на хапчета от 2 седмици от доктора каза да не тренирам а ми се тренира даите съвет за тренировка без да товаря рамото то само крака маи остават.мерси много
казано от Think Big на 30.01.17, 15:42:
Упражнението, при което подозирам, че при мен донякъде може да се окаже виновник е Горен скрипец при изпълнението зад врат - усещах лека болка в рамото ( нищо фатално - по принцип за 7-8 години са ме болели вече доста пъти какво ли не и си мислех, че ще ми мине за 1 седмица, особено щом болката беше по-тъпа и поносима дори при трениране в началото ). Уви след като продължих да тренирам още 2 седмици болката вече се усили и вече не можех да натоварвам ставата толкова, че да тренирам и година и половина по - късно няма абсолютно никакво подобрение (все още търся решение на проблема).
В смисъл все още имаш болки в рамото при натоварване?
07.02.17
16:44
казано от чичо Сам на 06.02.17, 23:56:
казано от Think Big на 30.01.17, 15:42:
В смисъл все още имаш болки в рамото при натоварване?
При такъв тип травми това да имаш болки година и половина по-късно, особено когато не са взети мерки, е напълно възможно и съвсем не е необичайно. Дори и с предприети правилни действия, периода на оздравяване рядко е по-кратък от 6+ месеца.
07.02.17
17:56
сега ми изписаха хапчета и малко отмина болката но боли по малко а него товаря 2ра седмица
казано от Маданеца на 07.02.17, 09:36:
Чичо Сам, я кажи ти докъде го докара.
Вдругиден ще ми бият трета инжекция” дипрофос”. Интересното е че от обездвижването на рамото / по лекарска препоръка/ ми изтръпва ръката. Нямам друго обяснение за това. А болка все още имам , но някак тъпа.
В крайна сметка се оперирах при Русимов, като ми бяха поставени 2 анкера - предна и задна стабилизация на раменната капсула. В момента ходя на рехабилитация от вече 2 седмици, като периода за възстановяване е доста голям ~6 месеца . Ако някой има въпроси може да ми пише на лично.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече