Програма подходяща за две последователни дни?

13.03.16
17:00

Понеже имам възможност да тренирам не повече от 3 път иседмично. И в сряда предпочитам да правя крака и корем, че ми е по-леко, а след работа съм умирен. Другите групи ми остават за уикенда. Харесал съм си няколко програми и се чудя как да ги съчетая, така че мускул, който съм нотоварвал в събота да почива в неделя за да може да се възстанови напълно. (тренирам вкъщи като разполагам с много дъмбели и лежанка със всевъзможни наклони)

Ето и на какво сглобих, какво мислите?:

СРЯДА: Крака+Корем
1. Клек 4х10
2. Напади 3х8
3. Изправяне на пръсти от стоеж 3х15
4. Повдигане краката към гърдите от лег 3х10
5. Повдигане на краката нагоре от лег 3х10

СЪБОТА: Гърди+Рамене+Трицепс
1. Повдигане от лег 4х8
2. Полу-лег с дъмбели 3х8
3. Флайс 3х8-8
4. Раменни преси с дъмбели 4х8
5. Вертолет 3х8
6. Повдигане на дъмбел над глава 3х10
7. Повдигане на дъмбели в тесен хват от лег 3х10

НЕДЕЛЯ: Гръб+Бицепс+Корем
1. Набиране 4х8
2. Гребане с дъмбел подхват 3х8
3. Гребане с дъмбел надхват 3х8
4. Повдигане на дъмбели от стоеж 3х10
5. Чукове 3х10
6. Коремни преси 3х10
7. Коремни преси със завъртане 3х10

А каква е целта ти? Хипертрофия или релеф? Какъв стаж имаш?
Варианта на разделение на групите ( дърпащи и бутащи) е добър в случай че си напреднал, тъй като според мен при такава натовареност на 2-3 мускулни групи се изисква много добро ниво на възстановяване. Имаш ли го?

Ако не си напреднал, по-добре тренирай базово. 5х5 е добър вариант ;)

Поздрави ;)

13.03.16
19:21

Стаж имам около 4г след това 2г бях “отпуска” и сега почвам наново. Доста по-слаб съм от преди и доста под нормата (1.95см 75кг) и две седмици тренирам по програмата и не съм сигурен как точно мога да определя нивото ми на възстановяване, но от събота примерно имам лека мускулна треска на гърдите и трицепса, която не ми пречи да направя гърба и бицепса.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1