Разхлабване при сглобяеми дъмбели

15.03.16
19:46

Здравейте!

Ползвам сглобяеми дъмбели, но имам проблем, състоящ се в това, че докато правя упражнения с тях, се разхлабват. Знам, че  този проблем не се среща при всички лостчета, тъй като преди ползвах други, при които го нямаше (които обаче се наложи да сменя, тъй като се скъса гумената част по средата, която освен че служеше като ръковхатка, играеше роля при затягането и без нея дъмбелите не можеха да се затегнат). Сега искам да си купя нови, при които въпросния поблем да го няма, само че  не знам как да различа тези, при които го има, от тези, при които го няма. В магазина мога да сложа тежести и да ги пробвам, но е възможно точно при пробата да няма разхлабване, а после вкъщи такова да се появи.

Бих бил благодарен, ако можете да ми препоръчате марка лостчета, за които знаете, че не правят такъв проблем, или да споделите някакъв начин, по който сигурно да може да се познае дали дадени лостчета правят такъв проблем.

P.S. Не съм пробвал лостчета с щипки. По принцип не ми харесва как изглеждат, но ако при тях не се получава такова разхлабване, може да си взема и такива. Някакви наблюдения по въпроса?

Темата беше редактирана от Христо Вълчев на 16.03.16 00:06.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1