Тренировка за хемофилик

Здравейте
Решил съм да обърна сериозно внимание на здравето си и един приятел ми препоръча вашия сайт, че може да ми дадете адекватен съвет.
При мен проблемът е специфичен, тъй като имам заболяване силно усложняващо опитите за натоварване. Както съм написал в заглавието страдам от хемофилия, при това в тежка форма. Конкретно това означава отказ от всякакви удари, тежки, резки или продължителни натоварвания, тъй като съществува опасност от кръвоизлив. При мен конкретният проблем са коленете които са силно увредени от честите кръвоизливи. И двете колена са с ограничена подвижност, като дясното е по зле, при ходене ми е невъзможно да го свивам и разгъвам въобще. Целта ми е да стана по издръжлив и да мога да ходя повече. Нямам абсолютно никакъв опит с фитнес и никога не съм посещавал зала. От 2-3 години съм по добре (започнаха да ме лекуват както трябва) и се опитвам да вляза в форма, тоест да мога да ходя в повече. Правя елементарни упражнения за подвижност на ставите и ходя. Максимумът който съм достигал е около километър ходене с една или няколко почивки. Проблемът е, че след такова ходене съм като пребит. Пробвах да засиля ходенето, като стигах до там, че съм падал от умора, а на другия ден краката така ме болят, че едвам се движа из нас. Ефекта обаче беше нулев, все така се уморявам бързо при ходене.
Попитах тоя и оня, но никой не се нае да ми даде конкретни съвети защото случаят ми е специфичен заради болестта ми. Обърнаха ми внимание, че бързата умора идва от там, че при ходене (и то при слабо подвижни колене) се натоварват съвсем малко мускули и трябват по системни тренировки, за да има издръжливост.
Проблемът е, че всички съвети които ми дават са за здрави хора. Ще бъда благодарен, ако може да ми дадете съвет как да стана по издръжлив, така че, да мога да ходя повече и да не се уморявам така лесно.
Не знам дали е важно, но съм на 38 години, никога не съм пушил, пия само бира и не много често, висок съм 178, тежа 72 кг.

Здравей!

Не мога да се включа с никакви съвети относно твоето заболяване и да дам препоръки относно тренировките ти.
Струва ми се прекалено специфично и индивидуално при теб, а и познанията ми относно проблема са крайно недостатъчни, за да се осмеля да ти кажа нещо по-конкретно.

Какво мислиш за движения във водна среда (плуване, водна гимнастика, които да са с интензивност, съобразена с възможностите ти)? Говорили ли сте за този тип физическа активност с лекуващите те лекари?

Надявам се да намериш решението за себе си!!!

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1