17.03.16
21:02
Здравейте,
въпросът ми е следният: какви за изискванията за създаване на фирма за издаване на психологическа годност на охранители, водачи на автомобили и т.н.? Може ли лице, което притежава диплома по трудова и организационна психология да издава такива документи? Благодаря!
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат таблетки
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Power Enzymes
Храносмилателни ензими
Още предложения от BB-Shop
17.03.16
22:40
Здравей Юли!!!Вероятно питаш за изискванията за откриване на Психолаборатория.Така ли е?.Доколкото аз съм запознат има такива лаборатории,но те издават документи за Психологическа годност само на шофьори на МПС.Що се касае до издаване на годност за извършване на охранителна дейност-вероятно имаш предвид издаване разрешително за оръжие,такова се издава от МВР(не съм запознат дали съществува частна практика)Бих ти предложил да прочетеш следното:НАРЕДБА № 36 ОТ 15 МАЙ 2006 Г. ЗА ИЗИСКВАНИЯТА ЗА ПСИХОЛОГИЧЕСКА ГОДНОСТ И УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ПРОВЕЖДАНЕ НА ПСИХОЛОГИЧЕСКИТЕ ИЗСЛЕДВАНИЯ НА КАНДИДАТИ ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ПРАВОСПОСОБНОСТ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА МПС, НА ВОДАЧИ НА МПС И НА ПРЕДСЕДАТЕЛИ НА ИЗПИТНИ КОМИСИИ И ЗА ИЗДАВАНЕ НА УДОСТОВЕРЕНИЯ ЗА РЕГИСТРАЦИЯ ЗА ИЗВЪРШВАНЕ НА ПСИХОЛОГИЧЕСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ (ЗАГЛ. ДОП. - ДВ, БР. 89 ОТ 2010 Г.)
Чл. 153б, ал.1 от Закона за движение по пътищата:
Психологическите изследвания по чл. 152, ал. 1, т. 2 и ал. 2 се организират и провеждат:
1. първото и второто психологическо изследване - от регистрирани при условията и по реда на този закон и притежаващи удостоверение за регистрация:
а) многопрофилните транспортни болници към Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията и от групови практики за медицинска помощ, в които работи поне един психолог;
б) лечебни заведения по чл. 8, ал. 1, т. 2, буква “г” от Закона за лечебните заведения, в които работи поне един психолог;
в) (изм. - ДВ, бр. 98 от 2010 г., в сила от 14.12.2010 г.) центрове за психично здраве, в които работи поне един психолог;
2. третото психологическо изследване - от областни експертни психологически комисии, организирани в многопрофилните транспортни болници към Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.Това е само част от наредбата(можеш да си я изтеглиш от нета.Има я под формата на Пи Ди Еф формат.Дано да съм ти дал някакви насоки.
17.03.16
22:53
...Също така за информация можеш да се обърнеш към Районната Автомобилна Администрация на съответния град от който си
http://www.rta.government.bg/index.php?page=adresi_kddai
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече