26.03.16
18:15
Здравейте!
Нямам почти никакъв опит в сферата на обувките и за това реших да се допитам до вас.
Целта ми е да си поръчам онлайн, качествени маратонки от чужбина понеже не виждам.
Търсих информация и много хора си поръчват от ebay и sportdirect.
Други казват, че обувки не се купуват онлайн!
Но понеже в моя град, няма големи магазини и съответно, няма голям избор и затова реших да си поръчам онлайн.
Главния проблем е, че не съм сигурен кой е моя размер. Принципно нося 44 размер на обувки, но се е случвало 44 размер да ми бъде малко голям, обаче в повечето случай това е моят размер тоест между 43-44.
За първи път ще отделям сериозна сума за качествени маратонки.
Бюджета е около 100-120 лв.
Значи маратонките ще се използват предимно за нормални дейности, но има и дни в работата, когато трябва да вървя много мили на ден и да бутам нещо.
Искам като вървя да не чувствам болки в ходилото!
Нямам предпочитания за марка!
27.03.16
20:15
Обвуката е едно на ръка, но ако си купиш качествена стелка също ще ти е от полза.
Аз също обичам обувката ми да е удобна, защото предпочитам да вървя и подметката да ми е мекичка. Разглеждай маратонки- за бягане или “training” на Адидас. Например аз си купих два чифта от Спорт Депо в София : https://i.ytimg.com/vi/YqEOlpnN6X4/maxresdefault.jpg и съм много доволен. Недостатъка им е, че са по-летни, щото са отгоре с мрежички. Другите са http://ecx.images-amazon.com/images/I/816T6OT7mwL._UX395_.jpg - те са много мекички, леки и много топли- в най-големите студове на -10 градуса са ми ок. Лошото е че подметките се хлъзгат и при дъжд пропускат. По 80лв чифта ми излязоха от магазин Спорт Депо в София.
Ако все пак не са ти толкова меки и ергономични маратонките те съветвам да си вземеш едни стелки (може на Scholl, може и на друга марка). Шол имат три вида: ежедневни, за работа и спорт (бая висок свод и дебели са спортните). Волейболисти и други спортисти си купуват и те разни стелки за маратонката.
Каквото и да избереш остави външния вид за последен критерий, защото абсолютни шарении така или иначе се носят с всякакви дрехи.
28.03.16
18:34
Обвуката е едно на ръка, но ако си купиш качествена стелка също ще ти е от полза.
Аз също обичам обувката ми да е удобна, защото предпочитам да вървя и подметката да ми е мекичка. Разглеждай маратонки- за бягане или “training” на Адидас. Например аз си купих два чифта от Спорт Депо в София : https://i.ytimg.com/vi/YqEOlpnN6X4/maxresdefault.jpg и съм много доволен. Недостатъка им е, че са по-летни, щото са отгоре с мрежички. Другите са http://ecx.images-amazon.com/images/I/816T6OT7mwL._UX395_.jpg - те са много мекички, леки и много топли- в най-големите студове на -10 градуса са ми ок. Лошото е че подметките се хлъзгат и при дъжд пропускат. По 80лв чифта ми излязоха от магазин Спорт Депо в София.Ако все пак не са ти толкова меки и ергономични маратонките те съветвам да си вземеш едни стелки (може на Scholl, може и на друга марка). Шол имат три вида: ежедневни, за работа и спорт (бая висок свод и дебели са спортните). Волейболисти и други спортисти си купуват и те разни стелки за маратонката.
Каквото и да избереш остави външния вид за последен критерий, защото абсолютни шарении така или иначе се носят с всякакви дрехи.
Мерси за коментара!
Значи аз търся маратонки, които ще се използват предимно през пролетта, лятото и есента.
Не искам да се хлъзгат при мокра настилка... също така не искам да са нито твърди нито меки, а нещо по средата.
Hе искам да се наранят краката ми при дълго ходене.
Но имам един важен въпрос относно размера на обувките - как да разбера със сигурност кой е моят максимално точен размер, та при поръчката да не се окаже, че са ми малки или големи?
05.04.16
00:44
Тези от първата снимка са (galactic elite m) и се водят като обувки за бягане или поне така съм прочел.
Можеш ли да ми посочиш определени модели на adidas обаче не за тичане, а предимно за нормално употреба.
В такъв случай дали трябва да се насоча към обувките, които се водят за тренировка или е нещо друго?
Стъпалото ми е нормално тоест с нормален свод.
18.04.16
17:34
Модерация: Непозволено съдържание!
Моля, спазвайте правилата на форума!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.04.16 17:39.
30.08.16
17:53
има и евтини варианти, аз имам проблеми със стъпалата и въпреки, това си ползвам няколко удобни и не толкова скъпи обувки за спорт, - от различни брандове и магазини и всички ми вършат страхотна работа, имайки предвид, че бягам с тях ;Д :)) Избери си нещо леко и по-добре с мемори пяна -супер удобни са.
30.08.16
18:10
На Аsics някой модел, например ASICS Gel-Noosa tri 11
базовият tri 11 като цена е 95 лв
Мнението беше редактирано от Ice Mountain на 30.08.16 18:12.