Правилно ли се храня ?

Здравейте, колеги. Искам да ви попитам дали се храня правилно, защото ми се струва невъзможно за месец и половина да не съм свалил килограми, а видимо да съм стопил мазнини в дадени области. Например бедрата ми се поизчистват с добро темпо, както корема и гърба, гърдите се движат бавно, но винаги са били така лично при мен. Започнах да тренирам преди месец и половина + хранителния режим. За този период си се въртя между 83-85 килограма, висок съм 176см. В залата тренирам не повече от 50 минути, 5 пъти седмично. Тренирам с много кратки почивки между сериите, стараейки се да си държа пулса висок. Правя 10-12 повторения на серия с по-малко килограми. След всяка силова тренировка вървя 5 минути за загрявка и още 10 минути на максимално темпо. Общо взето 40 минути ми е силовата и 15-20 кардиото.

Сега за режима. Не броя калории. Мога, но просто нямам времето както и не ми се занимава, а и гледам че топя мазнини за това предполагам че съм в калориен излишък. Ще дам примерни хранения за няколко дена.

1ДЕН: Закуска: овесени ядки с 1 банан, 1 лъжица какаов крем. Тренировка. Доза суроватъчен протеин и следтренировъчното хранене 100-120 гр сладки картофи с пилешко ( гърди, бутче ) 2 часа след тренировката 150 грама извара + 150 гр кисело мляко с вода направено на айран. Вечерята е нещо от рода на 5 яйца със сирене или 6-7 белтъка със зелена салата.

2ДЕН Закуска като 1ви ден. Тренировка. 200гр чисто бяло месо 2 филии Вита Протеинов. Бъркани яйца (5) със сирене. Вечеря зелена салата с 2-3 белтъка + айрана от извара и кисело мляко.

Общо взето въртя еднакви храни, защото само това мога да си позволя(студент на бюджет съм), дневните дози на протеин са ми от рода на 120-150 гр на ден.
Целта ми е само и единствено да сваля процента подкожни мазнини, според картинки в интернет съм около 22-23% (което си е много), затова ви питам дали съм тръгнал по правилния път.

Следенето на процента мазнини по картинки в интернет е далеч от обективно. :)
След като обаче самият ти виждаш напредък (в огледалото, в начина, по който се чувстваш) защо се чудиш дали си на прав път? Явно си, след като постигаш резултати в желаната посока.

Можеш да включваш понякога и риба (скумрията е на по-добра цена от пилешкото, така че ще се впише в бюджета ти + ще имаш повече мазнини, които според мен сега са може би малко).

Ако топиш мазнини - т.е. сваляш тегло, то значи си в калориен дефицит. :)

Благодаря много за информацията. А съмненията ми идват от там че не съм виждал някои който да каже че когато е в период на чистене е успял да си запази всичката ММ и успоредно да гори мазнини, за това се чудих защо не ми падат килограмите. А относно рибата живот и здраве, когато приключа с университета и се прибера в Бургас,  ще променя малко режима, като вместо пилешко, свинско, пуешко, ще присъстват повече рибите и други богати на мазнини храни, като авокадо и т.н. Благодаря още веднъж. Отворен съм за съвети :)

В главата ми изникна още един въпрос :D Има ли значение колко време след ставане от сън се храня. Все пак целта ми е забързване на метаболизма. Има дни в които ям 30 минути след сън, днес примерно закусих 1 час след ставане, но има и дни в които ям 2 часа след пробуждане, по простата причина, че деня ми не е толкова натоварен и мога да си разпределя храненията по различен начин. Не вярвам тия времеви периоди сериозно да повлиаят на метаболизма ми и да го забавят нали ?

Забравих да спомена, че пия BCAA 2:1:1 + Fat Burner Amix Thermolean преди тренировка, ако има значение де.

Мнението беше редактирано от Веселин Андреев на 28.03.16 11:06.

Дори и да не закусваш, пак няма да попречи, ако други неща са изпълнени - пак ще можеш да постигаш целта си. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1