Примерни менюта

27.03.16
23:26

Здравейте. От скоро реших да се захвана със спорт и имам въпроси. Понеже искам да изгоря мазнини реших, че най-подходящо за случая е кардиото. Намерих си 90 минутно кардио, но ме мъчи храненето. Разбрах някои основни правила, но може ли някой да ми каже примерно дневно меню за около 1800 калории. Намерих калкулатор, с който се изчислява колко калории горя на ден и ми сметна, че изгарям 2400 калории на ден. Ако имате и други препоръки, моля споделете.

Здрасти!

Сподели малко повече за теб - години, ръст, тегло. Досега изобщо ли не си спортувал?
Как се храниш сега?

28.03.16
17:12

А как прецени, че най-доброто е кардиото.. и какво е това кардио 90 минути? Има ниско/високо интензивно? Предполагам, че това е ниско.. ама какво включват тези 90 минути? :)

Аз съм 1,80м, 80кг, на 17 години. Досега не съм спортувал. Храненето ми:
Закуска-закуска от някоя закусвалня;
Вечер-майка ми готви нещо набързо;
Обяд-каквото е останало от вечерята или сандвичи.
А пък избрах кардио, защото си мислих,че ще ми свърши най-добра работа.
https://m.youtube.com/watch?v=5kMVKQA2bgQ това е линк към кардиото към, което съм се насочил.

При това хранене няма никакво значение какво и колко ще тренираш.

Сега така се храня. Затова моля някой да ме насочи с какво трябва да се храня през деня.

29.03.16
15:30

Моят съвет е - премахни тестените изделия (купешките закуски, хляб, кроасани, пици). За закуска например може да ядеш овесени ядки с кисело мляко и някакви плодове. Може да си правиш домашни бананови палачинки (има рецепта в сайта) или омлети от яйца, сирене и някаква шунка....
За обяд и за вечеря - хубаво е да е домашно приготвено и във всяко ядене да има белтъчини, въглехидрати и зеленчуци.. Например пилешко филе със сварен ориз, печени свинско със сварени картофи... риба на скара/печка с някаква гарнитура и салата от краставици/домати/чушки....
Няма как да ти се отговори точно, защото всичко зависи от много неща - избран хранителен режим, това с какъв бюджет разполагаш, кои храни обичаш и кои не, колко пъти можеш да се храниш на ден и т.н... Вярно е, че така не ти помагаме много, но за да се изготви един хранителен режим за даден човек са нужни отговори на много въпроси, защото всичко е много индивидуално. Може да си водиш дневник в сайта, за да се види какво консумираш, как тренираш и какъв живот водиш и лека полека ще ти се дават съвети. Другият вариант е да се обърнеш към някой фитнес-инструктор :)

Мерси за съвета. Нещо за тренировката ще можете ли да кажете, понеже я избрах на принципа колко е дълга.

30.03.16
11:41

Моя съвет е да не почваш с толкова голям калориен дефицит и то комбиниран с такова безумно количество кардио.
Ако целта ти е да отслабваш начина на хранене е най-важното нещо. Не става дума само за калории, но и какво ядеш. 1800 калории от бисквити и 1800 от пиле с броколи не дават един и същи резултат. Първо си оправи храненето (ако премахнеш изцяло опакованите храни няма как да сгрешиш). След извади -200 калории от твоето TDEE и прави по 20 минути кардио след тренировка с тежести и постепенно увеличавай кардиото и дефицита но само когато стигнеш в застой.
Също така 2400 калории ми се струват малко за ръста и теглото ти (ако тренираш 3-4 пъти на седмица).

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1