Мнение и съвети относно прием на суплементи

28.03.16
22:26

Здравейте!

Познат приятел фитнес-инструктор ми направи програма за прием на следните суплементи, целящи подпомагането ми да покача колкото е възможно чиста мускулна маса. Те са:
Амино http://qntbulgaria.com/qnt-amino-liquid-1000ml-p-3276.html - прием по 1 доза след тренировка и 1 преди лягане
Азотен бустер http://qntbulgaria.com/qnt-hydravol-800g-p-3231.html - 1 доза 20 минути преди тренировка
Хранителна добавка http://www.scitecnutrition.com/en/products/scitec_nutrition/tribulus_terrestris_products/t_gh - 1 доза преди лягане

Абсолютен новак съм при вземането на каквито и да е добавки и единственото, което исках е те да са безвредни. Какви са вашите мнения относно изброени продукти и техният прием? Приемам абсолютно всякакви съвети!

Мерси предварително.

Carbohydrate

28.03.16
22:30

Това са тъпотии! Ти сега можеш да качваш без добавки, като начинаещ, по бързо от всеки трениращ със стаж ;) Трябва ти само храна.

Вземи си някакви хубави спортни витамини, Now Foods ADAM примерно и се храни правилно ;)
Вместо режим за суплементарен прием, кажи на приятеля ти да ти изготви хранителен план.

Всъщност това, което ти е препоръчал няма да ти помогне никак. Не знам на колко години си, но от трибулуса ще усещаш ефект след 40-50г ;d Ако си под тази възраст, ефект в спорта надали ще усетиш, но пък приятелката ти ще е доволна ;) Ако все пак смяташ, че ще ти помогне ( за каквото и да е ) по-добре си вземи на Now.
Азотен бустер също не виждам за какво ще ти послужи. Освен вода ( заради креатина вътре в бустера който си посочил ) друго надали ще качиш.

Освен с храна ( най-важната “добавка” с която гарантирано ще качиш маса ), може да прочетеш малко за Протеиновите пудри. И да си избереш някаква, суроватъчна, матрична и тн.

29.03.16
14:48

@Carbohydrate - нямам досег до дабавките и тем подобни тренировъчни сумплементи, но в залата си имам. Просто съм непостоянен и съм стигнал до едно ниво, при което нямам кой знае какъв прогрес.

@Иван Борисов - на 25г. съм, 178см, 74кг.
Освен тези добавки имам и тренировъчна програма, а в най-скоро време и хранителен режим. Не разбрах само трибулуса дали след 40-50г ще има ефект или тогава ще има “нежелани” ефекти. И мен ме притеснява от бустера да не кача само вода, което не е моята цел!

Привет,

Вместо аминокиселините, които са комплексни, излизат неизгодно и по 1 доза от тях няма да има никакъв ефект, по-добре се насочи към протеин на прах. Реално на него също може да гледаш като на комплексни аминокиселини, но ще ти излезе по-изгодно.

Азотните буустери дават енергия и сила по време на тренировките. Нямат пряка връзка с покачването на мускулната маса, по-скоро непряка. Повече сила - повече тежести, по-добри стимули за мускулен растеж. Но бих те посъветвал да си спестиш парите, поне в твоето положение.

Трибулусът - няма да има ефект, не си давай парите. Може да усетиш покачване на либидото, но на твоята възраст нищо друго. А и либидото няма връзка с покачването на мускулната маса. :)

Но основният ми съвет е преди да се заредиш с добавки, да направиш нещо по въпроса с непостоянството и храненето. Без тях двете, добавките са чиста загуба на средства.

30.03.16
14:42

Мерси за изчерпателното мнение, Тихомир.

За непостоянстово - надявам се да го няма вече :) От този понеделник тренирам всеки ден, най-много с ден почивка между две тренировки (зависи дали ще имам проблем с всекидневните тренировки). Колкото до храната - и според моят скромен опит е най-голяма част от процесът. Очаквам в най-скоро време и по нея да има развитие.

Може би от следващият месец ще се насоча само към аминокиселини за по-добро възстановяване, а останалия бюджет за храна.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1