Мускулна маса с креатин/протеин

29.03.16
17:22

Ходя от 2-3 месеца на фитнес и спазвам хранителен режим от около 2 седмици, виждам ефект от тренировките, но искам да бъде по-бърз и да имам по-голяма мускулна маса, реших да се посъветвам с някой, който е на вътре с нещата. На 14 съм, на 16 април правя 15, висок съм 1.72, ако може да получа съвет с кое ще бъде по-добре, протеин или креатин, и ако може да ми кажете как да го използвам. Ходя на тренировки 5 дена в седмицата, Понеделник, Вторник, Сряда, Четвъртък и Неделя, през Петък и Събота почивам. Наблягам повече на месото, яйцата и ориза. Сутрин ям по 4 яйца и след като се прибера от тренировка ям по 1-2 паржоли.

Ето я програмата ми на тренировки:

Понеделник: Гърди + бицепс.
Вторник: Крака.
Сряда: трицепс + рамена.
Четвъртък: Гръб.
Неделя: Корем + трапец.

Благодаря предварително.

казано от Муси Самир на 29.03.16, 17:22:

...виждам ефект от тренировките, но искам да бъде по-бърз и да имам по-голяма мускулна маса, реших да се посъветвам с някой, който е на вътре с нещата. На 14 съм, на 16 април правя 15, висок съм 1.72, ако може да получа съвет с кое ще бъде по-добре, протеин или креатин, и ако може да ми кажете как да го използвам.

Здрасти!
Това е сплит, а не програма, съответно не дава особена яснота как всъщност тренираш. Така или иначе въпросът ти е друг. Хранителни добавки се избират според нуждите и особеностите на хранителния режим. Креатин и протеин не са взаимно заменяеми аналози. За същността им и начинът на употреба сме говорили наистина много, а имаме и чудесни статии на сайта. Преди всичко обърни внимание на храненето си - нито креатин, нито протеин ще ти донесат толкова силен и бърз ефект, както едно наистина качествено хранене. На този етап (и още доста време напред) нямаш нужда от такива добавки, ако желаеш си вземи хубави витамини и рибено масло.

29.03.16
20:11

Може ли някой, който е навътре с нещата да коментира и да ми обясни какво трябва да направя?

Мнението беше редактирано от Муси Самир на 29.03.16 20:11.

Разбрах... моят отговор не ти хареса, съответно е ясно, че не ги разбирам нещата. (giggle)

Кое не искаш да ти се обясни, амиго?
Бъди по-конкретен, за да получиш по-точни отговори.
Не от мен, разбира се... :D

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 30.03.16 00:59.

30.03.16
00:11

Той е на 14 и очевидно е решен да пие прахчета като батковците в залата...остави го да си похарчи парите и сам да си вади заключения.

30.03.16
00:14

Поредната безмислена тема от 14г хлапак... който се интерисува от добавки , но не и от храна!! Момче ти си на 14г и ако се храниш правилно ще растеж като гъба.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1