Засегнат улнарен нерв

03.04.16
00:15

Здравейте, пиша, за да питам дали някой е имал такъв проблем и как се е справил с него. Става въпрос за изтръпване на лакътя на дясната ръка, което стига до китката и кутрето, т.е. от външната страна. Почивам от около 1 месец, като през това време отидох на чакръкчия, който уж го освободи (бил притиснат във врата). Има леко подобрение от този 1 месец - вече не ме боли ( преди болеше също при някои действия). Сега мога да върша всичко без проблеми, обаче щом я оставя в покой и е сгъната в лакътя, започва да изтръпва и усещам слабост.  За съжаление не мога да я оставя напълно в покой, защото ми се налага да пиша всеки ден и тогава също адски изтръпва.  Пия невробекс, но май няма много файда от него.  Някой ако може да даде съвети или как се е справил ще съм много благодарна :)

06.04.16
14:54

Важно е какво го е предизвикало - дали е нещо инцидентно или нещо което ще присъства в ежедневието ти и занапред. Ако ще присъства не виждам от какво да мине - по-скоро може да има притъпяване от свикване, мазила и хапове и сезонно обостряне/успокояване. Ако е инцидентно, на всеки 10 твои години сложи по 1 месец и като минат тези месеци трябва да ти е минало :)

Направи нещо с писането обаче - нещо, подложка, положение на ръката, не знам - измисли го.

Мнението беше редактирано от Dymag на 06.04.16 14:59.

06.04.16
16:36

Невропатиите на ръката са трудни за диагностика. За да си сигурен какво е трябва електродиагностика. Проблем е, че освен другите нерви (медианен, улнарен и радиален) има някои състояния, които имитират симптоматиката на възпален улнарен нерв. Понякога е възможно и определени тригерни точки по мускулите да предизвикат такива симптоми, като тези за които говориш ти.

Улнарния нерв може да бъде притиснат освен в лакътя и в зоната на китката (синдорм на Гион). Съответно, ако често работиш с китка, наклонена към малкия пръст, това се нарича улнарна девиация, която увеличава налягането в карпалния канал. Затова като начало гледай да промениш тези двигателни навици - не дръж китката за дълго време във флексия, дръж китката изправена, използвай опората на пръстите ако работиш в една и съща позиция на ръката, когато спиш не подлагай ръка под главата си.

Започни да разтягаш в различна позиция по няколко пъти на ден.
От собствен опит ти казвам, че този тип травми отнемат време и трябва да се приспособиш. Нормално е, ако се обърнеш към лекар, който не е специализиран, да те диагностицира  на око и да ти предпише витамини и НПВС и почивка, което в дългосрочен план не помага особено.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1