Покриване на норматив за физическа пригодност

09.04.16
16:00

Привет! Искам да Ви помоля да ме посъветвате  ,по какъв начин да постигна една по-специфична цел. Тази година съм решил да кандидатствам в националния военен университет и трябва да покрия дадения нормативи за физическа пригодност и според представянето ми ще трупам точки (състезателен бал) ,от който зависи дали ще бъда приет или не.
Дисциплините са следните: 1км крос ,лицеви опори ,коремни преси , и совалка 10 х 10.
Висок съм 180 ,тежа около 95кг. и съм на 23г. Почти всеки ден тренирам по въпросните дисциплини ,но особено ме затруднява кросът. Изморявам се бързо ,защото съм прекалено тежък. Собствената ми оценка на физическата ми подготовка е много ниска ,ако трябва да съм честен ,за това реших да се обърна към професионалисти за съвет.
Та по същество ,ще можете ли да ми препоръчате някакъв хранителен режим ,и ако се налага хранителни добавки (фет бърнър)?

09.04.16
16:44

http://www.bb-team.org/workout/5021_ofp-dostoina-za-rimski-legioner

Ето ти нещо интересно, но като цяло късно си се сетил. Критериите са много ниски и тестовете са доста лесни за минаване, но не знам какво ти е нивото. Специално пък там нещата са много назад. Ти си знаеш какво ти харесва, но аз не ти го препоръчвам.

09.04.16
17:17

Тук не става въпрос просто да се класирам ,има ограничен брой места ,и колкото повече точки събера ,толкова по-голяма вероятност да съм сред приетите.
Целта е за оставащото време ,максимално да подобря резултатите си.

Някакви препоръки относно правилно хранене и някакви добавки за редуциране на теглото? Аз виждам точно теглото ,като основен негативен фактор за лошите ми резултати на кросът.

Критериите не са ниски. На всякъде по света е така. Там където има нужда от висока физическа подготовка ,пред 5-те години на обучение се постига ,но не във всеки род войски и необходима. Местата са към 250 за цяла България ,до колкото разбрах. Като се явят примерно 500 човека ,от тях 400 да покрият минимума ,не им гарантира успешен прием. Иначе да ,като цяло дисциплините не са нищо особено ,но и за какво му е на човек във ВВС примерно ,да има кой знае колко големи физически възможности?

09.04.16
17:23

Ами, не знам какво да ти кажа. Тази програма изглежда интересна - обхваща доста неща и ще помогне да развиеш доста качества. Естествено, винаги е хубаво да си дадеш 5-6 месеца, за да си сигурен във възможностите си. Изпитите юни ли са ?

Иначе ето ти тук да прегледаш различни режими, да видиш кое ти се струва по-добро и т.н.
http://www.bb-team.org/hranene/hranitelni-rezhimi

Ето и темата във форума, която ще ти помогне да си съставиш режим:
http://www.bb-team.org/forums/viewthread/49744


Отдели малко време, виж кое как стои, направи сметки и т.н. След това пиши - сигурен съм, че доста хора ще ти помогнат :)

09.04.16
17:57

Трябва да ида във военно окръжие към края на месеца за да се запиша ,и предполагам тогава ще ми насочат точната дата на провеждане.  Понеже е невъзможно да се проведе за всички кандидати в 1 ден ,изпит по физическа подготовка ще се провежда от 28.06 до 02.07 ,а аз в кой от тези дни ще се падна ,не мога да кажа. Може да се каже ,че имам на разположение 2 месеца.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1