Проблем с качването , Помагайте!

Здравейте, На 17 години съм и тежа 59 килограма, вече тренирам някъде около 4/5 месеца , главната ми цел е качване на килограми и в същото време и мускулна маса, за тези месеци имах промяна върху себе си, но не е голяма и има много какво да се иска. И така, от както бях започнал да тренирам се придържах към една и съща програма за хранене повече време, която включваше месо ( пилешко), ориз, яйца, банани и зеленчуци и рядко разнообразявах с други храни, след известно време започнах да разнообразявам с картофи, телешко, варива( леща предимно) и т.н.
Тогава изобщо не бях се замислял за калории, калориен баланс, калориен излишък и много други неща, дори не бях си пресмятъл каквото и да било, не бях се теглил, нищо , просто тренирах и виждах малък прогрес върху себе си, може би това ме е залъгвало за жалост, това беше една голяма грешка, която правих. След известно време започнах да чета , да пресмятам дневно калории и всякакви такива, гледах всеки ден да съм в калориен излишък както и до днес го правя, сега добавих и друг източник на протеин ( извара) в началото на този месец. Тренирам 6 пъти седмично и почивам само 1 ден ( неделя) тогава си позволявам да ям сладко, а през седмицата не докосвам никакво сладко. Тестяно ( хляб) не ям, но мисля да го добавя и него към режима. Тогава заради храненето може би не съм качвал, защото е идвало доста малко, но се осъзнах и започнах доста повечко да изпипвам работите свързани с храненето и много други неща. Както бях споменал всеки един ден съм в калориен излишък и си го поддържам режима стриктно около месец или два ( не съм сигурен) и пак не мога да кача нито един килограм, при положение, че увеличих храната и по този начин се дигна и калорийния прием за деня.. В началото на април започнах да ям 4 пъти дневно и намалих бананите, т.е захарта която я има в тях, сега ям по 2 банана на ден, те намират място в закуската ми и времето, когато съм на училище. Спрях да ям банан веднага след тренировка. Преди си позволявах по повечко банани на ден и не се осъзнавах. Разучавам и чета и гледам винаги да ям до колкото се може качествена храна. В момента ям по 3,771 калории на ден ( от началото на този месец), а малко по преди това ядях по 3,500 дневно.

Режима ми на хранене в момента и от известно време е този:

Сутрин: Ставам в 6:20/30 ям 100 грама овесени ядки с кисело мляко половин кофичка( 200 гр приблизително ) и 1 банан + 3/4 яйца
По време на училище : ( Започвам в 8 часа  и  по време на 3-ти или 4-ти час ям, това някъде се пада 10/11 часа, не съм много сигурен, извинявам се) По принцип хапвах по-голяма пилешка пържола или пържола и половина + 200 грама ориз/ или 3/4 картофа + сирене  и няколко зеленчука( предимно моркови), а на скоро го промених с 1 кофичка извара 300 и нещо грама + един банан и малко прясно мляко.
Обяд: 2 пилешки пържоли + 200 гр ориз + 100 гр сирене + зеленчуци, изчаквам 2 часа и отивам да тренирам.
Тренировка!
След тренировка преди веднага хапвах банан, но сега спрях.
До час след тренировка, ям 2 пържоли отново ( които г/д излизат по 150 грама) + 200 грама ориз и пак някакъв зеленчук, след като изям тази порция си правя  една кофичка пак с извара и малко прясно мляко. Не ям преди лягане!
Лягам си ранно и спя пълноценно по 8/9 часа. Килограмите си стоят едни и същи и не мърдат. Чудел съм се къде ли ми е грешката и така и не мога да я открия. Благодарен съм много, че открих този сайт , който ми помогна и ме научи на много работи, винаги хората тук са ми помагали и се надявам и този път да помогнат с знанията си и опита си! Благодаря много !

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим

10.04.16
19:31

По колко вода пиеш на ден?

Над 2 литра може би, не съм много сигурен.

10.04.16
22:25

2 литра е ОК, обаче литър повече няма да ти е в излишък. Най-вероятно организмът ти не може да усвои всичко, което ядеш
Гледам храната ти и виждам, че повечето са въглехидрати, това е добре за качване, но така не остава място за протеините. Ако замениш някой въглехидрат с 200-300гр месо и  +5 яйца, ще качваш ММ по-бързо.

Мнението беше редактирано от Tony Leen на 10.04.16 22:27.

Благодаря много, и от днес промених режима си на тренировка, 4 дена в седмицата тренировки, през ден, и ще направя както казахте!

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1