Неправилно ли тренирам?

10.04.16
14:26

Здравейте,
Имам някъв проблем с мускулите на ребрата, мисля бяха зъбчатите или нещо такова.  До скоро ми се виждаха ребрата, защото бях свалил някой килограм.  Затова правих пил овъри, но е възможно да съм го правил някак си на или ддз. И сега гледам, че от лявата страна ребрата ми се виждат леко, а от дясната страна -не. Защо и какво да направя за да се скрият от лявата страна :D ?
Малко лични данни- на 18 години, 75кг на 182см, като съм смятал про. мазнини по някакви формули от форама е 15 про. Правя серии на лег с 70кг по 8 -10, мъртва тяга 90кг по 8 -10 и клек 100кг по 8-10.

Темата беше редактирана от hjjk hjkl на 10.04.16 20:13.

10.04.16
14:28

Опа обърках раздела

10.04.16
19:00

Да ти имах проблемите пич.. :D Просто си развил едната част на тялото повече от другата. Трябва да правиш упражнения с равномерно натоварване на гърба като гребане с щанга.

10.04.16
20:16

Гребане с щанга не е ли за гръб, и мъртвата тяга не натоварва ли същите мускули?

Двете упражнения не са еднакви или взаимозаменяеми. Тягата е комплексно упражнения за цялото тяло, а гребането с лост акцентира главно върху гърба.
Колкото до проблема - възможно е да има разлики между двете страни. Никой не е напълно симетричен. С времето, като качиш малко маса, ще се скрият ребрата.

11.04.16
17:55

Добре, но въпроса ми с какви упражнения да кача по-бързо маса точно там, с пуловъри или ...?

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1