Не мога да се храня правилно!

10.04.16
22:30

Здравейте! Тренирам плуване от много време но не мога да се храня правилно защото в момента майка ми не е в България, а баща ми не може да готви аз също. Най-често ям купена храна и напоследък имам разтройство, боли ме корема и ми е тегаво.  Почти съм сигурен че това е заради храненето! Преди време бях ходил на лекар и ми казаха че имам проблеми с червата! Моля ви предложете нещо как да се храня по правилно!

10.04.16
22:45

Какво точно те спира да се научиш да готвиш?

11.04.16
13:04

И пържоли ли не можеш да печеш ? Хайде малко по-сериозно, в нета е пълно с рецепти, а и на теб не ти е нужно нещо сложно.

11.04.16
19:14

Не ми остава време, сутрин на училище след това на тренировка и като се върна уча.

Здравей!

Можете да се организирате с баща ти по следния начин, ако той има повече време от теб:

правите списък с желаните продукти,
той пазарува необходимото;
когато се прибереш от училище, слагаш нещата да се готвят и през това време учиш, като периодично наминаваш до кухнята да следиш процеса (и без това е хубаво да правиш почивки).

Съвети можеш да черпиш от тази поредица, а идеи за рецепти - тук.

В началото ще ти е по-трудно, разбира се, но с времето ще става по-лесно и приятно (стига да имаш желание). С натрупване на опита, ще съкратиш и времето, прекарвано в кухнята. Но за това е нужно да се започне.
А защо не и баща ти да се включи?

ПП: Ако опцията готвене наистина е неприложима при вас, то друг вариант е:
- намирате си сравнително читава скара или място, където приготвят храната на момента и може да си вземеш за вкъщи -> купувате месо/риба, печени на скара, а не пържени или панирани
- от близкия до вас пазар купувате плодове и зеленчуци (една салата можете да направите, убедена съм)
- от някой магазин за хранителни стоки взимате млечни продукти и яйца (и яйца можете да сварите, сигурна съм)
- добавяш сурови ядки
- от някоя пекарна - пълнозърнест хляб

това обаче ще се отрази и на бюджета - по-изгодно е да си готвиш вкъщи, а и контролираш какво ядеш

Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 11.04.16 19:55.

12.04.16
13:32

казано от Simeon Todorov на 11.04.16, 19:14:

Не ми остава време, сутрин на училище след това на тренировка и като се върна уча.

Т’ва школо като казарма станало, баси. Редовно чета как някой не смогва да се храни от учене, тия даскали са се затегнали за министри да ви гласят масово :D Щото аз помня, че след училище основните ми проблеми бяха как да се чеша там дето не ме сърби цял ден и що аджеба не мога да играя на фул настройки най-новите пуцалки :D Не ви е дошло времето, когато няма да имате време, вЕрвайте ми.

Мнението беше редактирано от Pleasure на 12.04.16 13:34.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1