Болки в лакътя след концентрирано сгъване

DD

19.04.16
13:55

Здравейте. Напълно начинаещ съм с почти никаква мускулна маса с тегло 63кг.

Преди около 3 седмици започнах с това упражнение като използвах 3кг гирички и след 1 седмица преминах на 7кг. След 3 дни тренировка тренировка си контузих десния лакът (явно не съм правил упражнението както трябва).

Изминаха 4 дни и все още чувствам болка когато се опитвам да вдигам нещо с дясната ръка или когато се подпирам на нея. Въпроса ми е, вие как бихте се справили с болка в лакътя? Явно почивката не действа тъй като вече минаха 4 дни и не чувствам никакво подобрение.

19.04.16
21:00

Най- добре е да спреш да правиш това упражнение поне за 3седмици. Ако си начинаещ (все още учиш техниката) най- добре ги прави с не по-тежко от 3-4кг.

Предполагам пускаш твърде рязко ?

DD

21.04.16
00:33

казано от ANZy на 19.04.16, 21:00:

Най- добре е да спреш да правиш това упражнение поне за 3седмици. Ако си начинаещ (все още учиш техниката) най- добре ги прави с не по-тежко от 3-4кг.

Ще го имам това в предвид. Значи сега не ми остава друго освен да почивам поне 1 месец?

казано от Ростислав Арнаудов на 20.04.16, 18:02:

Предполагам пускаш твърде рязко ?

До колкото си спомням, май наистина пусках твърде рязко и целта винаги ми беше да не спирам докато ръцете ми не започнат да треперят от натоварване последвано от болка.

Вече изминаха 6 дни и все още не чувствам никакво подобрение.

Мнението беше редактирано от Dfgf Dg на 21.04.16 00:50.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1