23.04.16
22:01
Здравейте! Аз съм на 16. От известно време имам доста голям проблем с подутина под коляното(капачката) и на двата крака. Практикувах доста сериозно футбол в последните месеци, но се съмнявам да е от това. С времето болката става все по силна. В последните седмици доста трудно се изправям(не толкова от болка, колкото от това че все едно колената са ми “вързани”). Няма как да е от обездвижване или от пренатоварване. Дори и да си почивам ден, два болката пак се запазва, а тръгна ли да играя футбол едвам се прибирам до жилището си. Ако някой може да помогне, ще съм благодарен да пише! :)
Ходил ли си на ортопед?
Болки в коленете може да са от разтегнати жили, но може да са от изместена капачка.
Аз когато разтегна жила, задължително нося наколенки.
24.04.16
13:01
Болката не е точно в коляното, а на мястото където започва големия пищял. Там имам като израстък.
Да ходил съм, той ми каза, че това най-вероятно е от растежа и би трябвало да се махне до 1-2 години. И снимка съм правил, и тя доказа, че е това. Но просто болката е прекалено силна при натоварване, колкото и да е не съм очаквал чак да не мога да се изправя. За това и пиша тук, ако някой е имал същия проблем и е открил лек за него да помогне...
29.04.16
15:47
Тук става на въпрос за болестта на Osgood-Schlatter. При нея по време на пубертета най-вече при момчетата , поради бързото израстване се нарушава кръвоснабдяването на залавното място на сухожилието на капачката (така наречената апофиза на tuberositas tibiae ). В повечето случай страдат и двата крака. Нужна е почивка и минимално натоварване в продължение на месеци, а процесът ще завърши в края на пубертета.