Помогнете ми да си съставя режим за напълняване.

27.04.16
19:34

Здравейте на всички.
Проблемите ме доведоха до вашето общество. За тях накратко.Години наред се хранех без да се замислям, какво съдържа храната ми.Важно за мен беше да е вкусно дори и да е Junk. Започнах да имам проблеми с кожата, дали е екзема, дерматит или псориазис не разбрах, колкото и лекари да обикалях, но забелязах, че имам подобрение ако се храня здравословно.
Изключих от менюто си  всички млечни продукти, всички Картофови - Домати, Патладжани, Пипер.
Риба: Ракообразни (Раци, скариди), други морски дарове – Миди, Калмари и т.н. пържена риба, маринована риба, пушена риба
Месо червено: Говеждо, Свинско, Телешко и всичко, приготвено от тях: хамбургери, колбаси и прочие...вътрешности (сърце, бъбреци, мозък, черен дроб и т.н.). Хапвам само Агнешко и Пилешко и някой видове риба.
Продукти, съдържащи изкуствени оцветители и добавки, шоколад и бонбони
Захарта замених с Мед, Олиото със Зехтин Extra Virgin, Йодираната сол с Моркса.
Изделия от бяло брашно и дрожди. Мнах на пълнозърнест хляб и хляб от лимец без мая и консерванти.
Проблема ми е, че от 67 килограма на ръст 1.70 паднах на 54 килограма.
Увеличих и движението искам да почна да тренирам. Препоръчайте ми протеин и освен протеин мисля, че метаболизма ми е гроги.Мисля да вземам храносмилателни ензими но нямам идея какви. Имам чувството, че не взимам достатъчно от храната, която приемам. Проблемите с подутия стомах намаляха но не напълно. Все още имам газове макар и не толкова редовно, както преди.
Приемам всякакви коментари, дори и градивна критика, но едва сега започвам да осъзнавам какво съм си причинявал години наред.

27.04.16
19:45

Сещам се за  картофи, леща, боб, ориз... неща със сложни въглехидрати

27.04.16
20:09

Ето как мисля да започна:
Ставане в 7 часа

Хранене 1: - 07:15 ~ 07:20ч.

100 гр Овесени ядки накиснати с вода.
1 сварено яйце. Но не всеки ден 3 пъти седмично макс.
100 гр Нискомасленна извара.
———————————————————————————
Хранене 2: ~ 10:00ч

200гр. подове с мед.
———————————————————————————-
Хранене 3: ~ 13:00ч.
Риба на скара или Пилешко или Агнешко месо.
Салата - Зелена, или Зелена  с киноа и нар, или с Моркови и слънчогледови кълнове, поници.
————————————————————————————-
Хранене 4 :  ~ 16:00

200 гр. Плодове с Мед.
————————————————————————————-
Хранене 5: ~ 19:00ч.

100 гр Месо.
100 гр Кафяв ориз или Киноа.
Салата
—————————————————————————————
Хранене 6: ~ 22:00ч.
Нискомасенна извара, или кълнове от лимец или зелена салата + кълнове.
—————————————————————————————-

Кога мога да включа протеин, и ензими и какви.
Порциите не съм ги изчислявал за моя MBR ще се насторйвам с времето.
Всички салати ще са със зхтин и лимонов сок.

Ice Mountain и аз се сещам се за  картофи, леща, боб, ....но  небива да ги ям.

Мнението беше редактирано от Калин Колев на 27.04.16 20:12.

27.04.16
20:38

И защо да не можеш да ядеш леща например, докторско предписание или просто така си решил?

27.04.16
20:41

Спазвам една диета на “Пагано” заради псориазиса и там пише да се избягва.

27.04.16
20:56

С този режим на хранене грубо ги смятам 1489 Калории, 114 гр Протеин, 262 гр Въглехидрати и 50 гр. Мазнини.
BMR ми е за 170 см. 35г и 54 кг = 1,433 Калории дневно незнам дали ако приемам и протеин ще почна да покачвам тегло.

Ако си над калорийния баланс ще качваш, ако си под него ще сваляш. На твоите килограми не виждам причина да не можеш да си набавиш нужните калории от храната, без да приемаш протеини.

Диетата на Пагано е малко...противоречива,но както и да е.Пропуснал си бадеми,орехи.Можеш да ги консумираш(според Пагано)Това са ти лесни калории(около 550-600 на 100 гр.)И сметаната е позволена(?!),но не разбрах защо при положение,че млечните се препоръчват обезмаслени :) Като цяло си намери добър дерматолог.Успех!

30.04.16
23:20

Отскоро се боря с това заболяване, ако познавате добър дерматолог, моля препоръчайте. Посетих доста, но никой не се отнася сериозно към проблема ми.
Благодаря за Бадемите и Орехите, за тях не се бях сетил включвам ги в менюто.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1