Не мога да заформя гърдите

28.04.16
00:25

Аз съм на 16 и тренирам от 6 месеца , доволен съм от резултати и мисля, че се справям добре, но има един проблем. Горната част на гърдата ми липсва.. Предполагам е от генетика, но никой не съм виждал (от тези с наистина добри тела), да няма поне малко горна част. Та вижте снимката по-долу, просто ми липсва чертата посредата, и горната част на гърдите. Моля за съвети, какво да променя в тренировките и упражненията. Тренирам гърди един път в седмицата, и правя лежанка, “flyes” от пейка и в седнало положение + “dumbell incline press”, преди правих и наклонена лежанка, но там ми влизаше повече в раменете и я спрях. Един приятел ми казва да правя лицеви упори, но не знам дали това ще е ефективно?

30.04.16
13:34

Залягай на наклонената лежанка

30.04.16
14:46

Мускулите не са пластелин, че да се оформят, заформят или каквото й да е било друго.
Оформянето всъщност е резултат от активно тегло- Мускулна маса + нисък процент подкожни мазнини.
Наблягането на определена мускулна група няма да е точно правилният избор.
Просто трябва да наблягаш на базовите движения, правилното им изпълнение, силовата прогресия и естествено на храната- покачването на активно тегло.
За да се вижда “горната гърда” трябва все пак да има развита мускулатура там ;) .

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1