09.05.16
09:05
Здравейте,момче съм.на 16 години.Сега покрай празниците реших да спра диетата за няколко дни.И така си ядох всичко и колкото ми се яде.Не съм прекалявал.Но за 7 дена качих 6 килограма.Целият съм подут крака,ръце,гърди но най вече корема.Вярно е че ядох доста въглехидрати но според мен съм качил доста.Защо качих толкова? И ще си възвърна ли предишното тегло след прием на диуретици
09.05.16
09:37
Здравей!
Вероятно си прекалил, след като наблюдаваш това развитие на нещата, ако измерването преди/след е било коректно.
Също така е вероятно по-голямата част от теглото да е наистина задържана вода, имайки предвид консумацията на “доста въглехидрати”. Няма как да знаем какво си правил, колко си ял и т.н., но 2 неща можеш да направиш сега:
- НЕ приемай диуретици!
- Върни се към обичайното си хранене (въпреки че не знам какво е то, но да приемем, че е по-добро от това по празниците) - не преяждай, консумирай източник на белтъчини на всяко хранене (месо/риба/яйца), не прекалявай с въглехидратите, избягвай бяла захар и бяло брашно; добави зеленчуци и полезни мазнини
- Не забравяй да спортуваш :)
09.05.16
11:21
Намали въглехидратите до 50-100 гр на ден и за 3-4 дена ще си върнеш предишната форма.
10.05.16
17:22
Пий повечко вода и спортувай и всичко ще си дойде на мястото.