11.05.16
19:53
Здравейте,на 17 години съм и тренирам 4 пъти седмично фитнес и хип-хоп танци 1 път седмично.Преди 1 месец по време на тренировка,докато кляках усетих силна и пронизваща болка в лявото коляно. Болката беше моментна и след 5 минути отмина.Минаха 2-3 дни ,вече дори бях забравила за това докато се сабудих и усещах коляното си ,като че ли е разместено. Когато се съблякох вече се беше подуло и то доста...веднага отидох в детската спешна травматология , след като ме прегледаха и направиха рентгенова снимка ,която не показваше никакви размествания или счупване.Изпратиха ме да си купя шина, а за оттока (ставен излив) ,казаха ,че сам ще се разорбира ,понеже след пункция е много вероятно да се напълни отново. Дойде време за махане на шината,разбира се спрях всички тренировки,но коляното все още е подуто..Обзпокои ме това,че нямам точна диагноза, а оттока е все още налице,но е много намалял..Отидох на ревматолог ,защото в спешното казахазаа да не свивам крака и след 30 дни просто да сваля шината.Ревматолога ме накар да го свия ,но ми беше малко трудно,все пак 1 месец не съм си свивала крака и усетих лека болка докато стигнах 90 градуса .Препоръча ми ядрено магнитен резонанс ,направих го-няма никакви увреждания на кръстни връзки,менискус и тн. , показва ставния излив и тендиноза(проверих,възпаление на сухожилието).Въпроса ми е трябва ли някаква рехабилитация,да свалям ли шината , и кога отново ще мога да се върна към тренировките (постепенно разбира се)...спорта е много важен за мен.. и как в бъдеще да не се случи това при клек ? Благодаря,предваритено !
Темата беше редактирана от Елизабет Георгиева на 11.05.16 19:56.