16.05.16
20:13
От около 5-6 месеца си следя калориите и на гладно пия фреш от грейпфрут и свалих 14 кг. Преди бях 64 кг, а сега съм 50кг и съм висока 170см. Въпроса ми е дали да продължавам да си следя дневния прием на калории след като искам да поддържам а не да свалям? Забравих да допълня че в следствие на отслабването си докарах малко проблеми-цикълът ми спря и сега ми предписаха хапчета Див ям, за да го предизвикаме, косата също започна да капе и често съм със запек.
Благодаря предварително
Тези симптоми означават, че имаш недостиг на някои витамини и минерали. По колко калории консумираш дневно?
17.05.16
18:12
казано от ANZy на 17.05.16, 17:59:
Тези симптоми означават, че имаш недостиг на някои витамини и минерали. По колко калории консумираш дневно?
Ами около 1000-1200….проблема е че ме е страх да не си върна килограмите и продължавам да се вманиачавам по калориите
Имам въпрос дали в случая ако се започне постепенно увеличаване на калориите, примерно със 100 кал всяка седмица, дали ще успее да достигне нужните калории за поддържане без да качи килограми?
18.05.16
21:18
Здравей!
След като с досегашния ти хранителен режим си влошила здравето си по този начин, то според мен е добре да поправиш грешките си.
Явно си приемала по-малко калории от необходимото, за да не се случват тези неща (спиране на цикъл, окапване на косата) и подозирам, че полезните мазнини също са отсъствали.
Увеличи калорийния си прием (1000 калории за теб са малко), не изключвай основни макронутриенти и дай време на тялото си и процесите в него да се нормализират.
18.05.16
22:00
казано от Вероника Налбатска на 18.05.16, 21:18:
Здравей!
След като с досегашния ти хранителен режим си влошила здравето си по този начин, то според мен е добре да поправиш грешките си.
Явно си приемала по-малко калории от необходимото, за да не се случват тези неща (спиране на цикъл, окапване на косата) и подозирам, че полезните мазнини също са отсъствали.Увеличи калорийния си прием (1000 калории за теб са малко), не изключвай основни макронутриенти и дай време на тялото си и процесите в него да се нормализират.
Благодаря
23.05.16
13:38
А дали ако не си следя калориите и ям нормално закуска, обяд, вечеря и след обяд плодове ще кача килограми?
23.05.16
19:47
Зависи какво точно значи за теб ‘ям нормално’.
24.05.16
12:19
казано от Кольо Пияндето на 23.05.16, 19:47:
Зависи какво точно значи за теб ‘ям нормално’.
Ами да ям без да преяждам просто колкото да се заситя, но да не се ограничавам много във вида на храната.