02.07.05
23:47
Значи на 17 години съм висок съм 185 някъде тежа 70кг искам да кача малко маса(не да ставам дебел) и да тази маса която съм качил да я превърна в мускулна.По принцип дневно правя коремни преси по 100 на ден това добре ли е?Другото което е в нас имам дъмбели и лост,тежестите са ми до 40кг толкова мога да слагам наи много.Кажете какво да направя как да го направя за да кача маса и следователно мускулна маса,благодаря много...
Първо, да уточним няколко понятия. Масата не се превръща в мускулна. Трябва директно да качиш мускулна маса, нищо няма нужда да превръщаш :) Ако качиш мазнини, няма как да ги превърнеш в мускулна маса. Второ - със 100 коремни преси дневно не се качва мускулна маса. Трето - 40 кг са прекалено малка тежест, за да очакваш сериозен резултат. Тези тежести ще ти стигнат първоначално за упражненията за ръце и рамо, но след 1 - 2 месеца ще са ти леки. А и нямаш лежанка, нито стойки за клек, нито лост за набиране, нито достатъчно тежести, което значи, че няма как да изпълняваш най - основните упражнения. Затова ти препоръчвам да отидеш до най - близката зала и да започнеш да тренираш там. Другият вариант е да инвестираш още 500 - 1000 лева и да си накупиш достатъчно оборудване.
И последно - за всичките ти въпроси има отговор на форума, понеже са обсъждани многократно. Така че, прочети някоя и друга страница.