25.05.16
22:34
Понеже писах в една тема, но никой не ми отговори реших да напиша отделна. В момента спазвам режим с калориен дефицит, защото имах излишни мазнини за сваляне, но смятам че вече съм близо до желания резултат. В тази връзка най- вероятно до седмица ще започна да спазвам обратния режим- с калориен излишък, за да мога лека по лека да започна да качвам мускулна маса. Въпроса ми е следния- КБ ми е 2030, в момента на ден конумирам по 1500-1600кал на ден за да съм в дефицит, работата е там че тези 1600 са ми напълно достатъчни и за да съм в излишък трябва да консумирам 2230, а с тези калории са ми твърде много и ще де насилвам да ям.Мога ли да качвам ММ ако не съм в излишък, а съм си стъпила на КБ ? И другия ми въпрос е дали има смисъл да редувам режим за сваляне на мазнини и такъв за качване на ММ през няколко месеца или веднъж започна ли да качвам ММ няма смисъл повече да променям режима? Благодаря предварително:)
27.05.16
20:49
Здравей!
Направи плавен скок в калориите и се наблюдавай с течение на времето.
Пример: първите две седмици пробваш с +300 на ден от това, което ядеш сега (за сваляне) - анализираш се, правиш си изводи.
На база анализите решаваш дали да вдигнеш още калориите и да продължиш така. :)
Лесно вдигаш калориите с мазнините в менюто.
Ще качваш тегло, ако си в калориен излишък, който в реалността може (и най-вероятно ще е) да е по-различен от това, което си сметнала по формули.
Най-вероятно в бъдеще ще се наложи да правиш отново периоди с калориен дефицит, но това е нещо, около което има много неизвестни - дали си доволна от формата си; дали наред с мускулната маса си качила и повече от желаното телесни мазнини и т.н., и т.н.
Зареди се с търпение за качването на мускулна маса и обърни внимание и на тренировките си.
Мнението беше редактирано от Вероника Налбатска на 27.05.16 20:50.
казано от Вероника Налбатска на 27.05.16, 20:49:
Здравей!
Направи плавен скок в калориите и се наблюдавай с течение на времето.
Пример: първите две седмици пробваш с +300 на ден от това, което ядеш сега (за сваляне) - анализираш се, правиш си изводи.
На база анализите решаваш дали да вдигнеш още калориите и да продължиш така. :)Лесно вдигаш калориите с мазнините в менюто.
Ще качваш тегло, ако си в калориен излишък, който в реалността може (и най-вероятно ще е) да е по-различен от това, което си сметнала по формули.
Най-вероятно в бъдеще ще се наложи да правиш отново периоди с калориен дефицит, но това е нещо, около което има много неизвестни - дали си доволна от формата си; дали наред с мускулната маса си качила и повече от желаното телесни мазнини и т.н., и т.н.
Зареди се с търпение за качването на мускулна маса и обърни внимание и на тренировките си.
Много благодаря за отговоря!:)
Ще започна да качвам калориите постепенно, като може би ще увелича протеините и въглехидратите, мазнините за сега смятам са ми предостатъчни. Единствено се притеснявам да не се омазня и да загубя прогреса си до сега, но предполагам с адекватни тренировки това трудно ще се получи. Имам още един въпрос, необвързан особено с темата- тъй като ми омръзна да си взимам протеин от фитнеса след трен и искам да си купя за вкъщи можеш ли да ми препоръчаш добра марка ? Загледала съм Elite Dymatize whey, имаш ли набллюдения върху него?
28.05.16
08:34
Протеин на прах не ти е нужен, ако набавяш белтъчините си от храната. :)
Тези пари можеш да ги вложиш в храна.
Ако обаче ти трябва заради сладкия вкус, да правиш различни десерти и т.н., опиши какво точно търсиш.
Нямам опит с този, за който питаш.