27.05.16
01:23
Започвам да записвам по малко когато дойде. Идеята е да имам поне някакъв отчет за след време какво съм правил. Едва ли ще съм подробен, но да видим. Засега основните ми занимания са колоездене, танци, пешеходен туризъм, бягане и раздвижване собствено тегло. Щангите също са ми важни, но временно поне за няколко месеца съм ги поспрял. Първостепенни цели нямам.Вредни навици, ракийки, цигарки, бири, алкохол има доволно . .
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим27.05.2016.
Сутринта: 4 серии набиране 10,10,7,4 - нашироко плюс 4 серии лицеви 20,15,15,15
По обед: Леко - 11 км бягане за 1:11,36 пулс 147 - Средно крачки 200 на минута.
Велосипед 10 км
Храната комбинирана, пица, после пиле с къри зеленчуци и варен ориз, салати с авокадо, зехтин, домати,краставици и. . последния да затвори вратата, хумус и тн
Днес забелязах нещо което го предполагах но не му обръщах внимание. Тъй като отскоро се опитвам да правя по структурирани бягания, съответно и по стриктно следя натоварването според дните.
По случайност днес на една от графиките забелязах че на едно от интервалните бягания, които правих преди 2 седмици ми е показало пулс 200 за даден интервал от време.
Това означава че досега погрешно съм си мислел че максималният ми пулс е 186, което обяснява доста от нещата за които се чудех, също така доказва че лекото ми е било още по леко.
Затова утре при възможност, ще намеря хълм и ще бухам и да го измеря точно, само като се сещам и си налях едно уиски ....
Мнението беше редактирано от kaloyan на 28.05.16 13:34.
казано от EcreasAuthor на 27.05.16, 08:51:
Баш ми е драго! :)
И на мен ми е драго, поне да ти правя компания при графата скучни дневници ... :))
28.05.2016
Днес уж почивка, но отидох да си пробвам колко максимум пулс мога да стигна. Лошо решение, тъй като краката бяха уморени. Това до което стигнах като стойност беше още по ниско - 170. Затова реших да спра експеримента и съответно се получи нещо средно между фартлек и нищо.
6 км - 39 минути - 201 стъпки/минута.
Храната предимно салати, довечера и риба.
Днес, туристически ден по баирите. Около 30 км из разни чукари. Храната стабилна, стекове, крафт бири, картофи, овесени ядки сутринта. Имаше растителни видове които не ги разпознавам.
30.05.2016
Сутринта: 5 серии набиране и 5 сери лицеви като преди.
По обед: Темпо - 10 км бягане за 51 минути пулс 167 - Средно крачки 195 на минута.
Велосипед 10 км
Днес много лошо си разчетох бягането, много зле се получи, има да се уча на търпеливост. Мислех си че съм се възстановил идеално, чувствах се добре и тръгнах с колегата на 4.30 на минута, обаче още на четвъртият километър краката заминаха, времето днес по обед беше доста тежко и влажно и минах на съвсем друго темпо. Оказа си влияние това че не почивах въобще и най-вече това, че си надцених възможностите. За това бягане темпото трябваше да ми е не по бързо от 4:45-50 на минута.
Доколкото крачките като бройка са добре, то хич не се връзват със скоростта. Явно при по бърза скорост увеличавам малко разкрач-а, което не е добре, но предвид факт-а че си е над 180 поне това е добре. Пулса поне хванах на баир 190 днес, което потвърждава че всъщност е по висок и по скоро ще иде към 200.
Храната: варени яйца, шунка, краве масло, хляб, салати, бургер, изцедени сокове, риба. Може би и 50 грама уиски и една бира, ще видя
Мнението беше редактирано от kaloyan на 30.05.16 21:21.
Пулса ти трябва да е 192, което всъщност не е важно.
Важното е, колко ще си натрениран, за да можеш да тренираш и/или се състезаваш с по-висок пулс.
Много е яко, че си имаш партньорче за тренировки! :)
казано от EcreasAuthor на 30.05.16, 23:28:
Пулса ти трябва да е 192, което всъщност не е важно.
Важното е, колко ще си натрениран, за да можеш да тренираш и/или се състезаваш с по-висок пулс.
Много е яко, че си имаш партньорче за тренировки! :)
Много голямо значение има, повярвай особено такива бегачи като моите колеги. Аз честно ти казвам, не мога да повярвам единия каква е машина на 40 години. Имай предвид че днес той си избяга 10 км на 4:30 за 45 минути с пулс 144. Това за него беше ендуранс рън :)) Аз съм сигурен че на отборното септември ще бяга 5 км за 15 минути.
Много грешите за годините и ще се убедите в това след време ;) Различното ниво идва не от годините, а от това че някой е спрял да спортува поради някакви съображения - отговорност, някаква житейска реализация, “спорта е за младите” и т. н. Образа в огледалото не е това което си правил някога, а това, което правиш сега и тук. Без правенето можеш да “одъртееш” и още като млад.
Хах, не се впечатлявай!
Нали това е спорт за издръжливост и се бичи с години за да се задобрее стабилно?
Ако не се отказва човека(и ако си е пазил краката) ще си бяга стабилно още 10 - 15 години.
Ако бяга за 15 минути, ендуранс ръна ще му е 3.50 някъде, то и темпо до 3.35 няма да му е голям зор, въпреки че на мен би ми било, като го стигна. :D
казано от Dymag на 30.05.16, 23:58:
Много грешите за годините и ще се убедите в това след време ;) Различното ниво идва не от годините, а от това че някой е спрял да спортува поради някакви съображения - отговорност, някаква житейска реализация, “спорта е за младите” и т. н..
Точно...бащата на 52-53 се класира 18ти на 100км обиколка на Витоша?!-аз предполагам ,че жив няма да завърша подобно начинание,въпреки 10те години аванс...Пък си мисля,че с годните човек става някак по инатлив. :D
Аз съм съгласен наполовина както винаги. Ако човек се товари повече по някое време се чупи и на стари години има болежки. Най-добре е да е балансирано. А иначе нервак хвала му на него, обаче да ти кажа точно от тези работи се получват кофти неща. Аз имам един познат той дълги години спортист и отиде на 70 и няколко години да бяга маратон, като преди това ги е тичал но съответно няма добра подготовка и оттогава проблеми с колената събира вода и неможе.
Както и да е важното е дейност да има :)
Предната седмица почивка, която ми се отрази добре. От по предната смених начина на бягане. Заедно с колегата прецених че все още не съм достатъчно фит за интервалите и скоростните бягания на по дълги дистанции, имам нужда да си подобря аеробният капацитет. Затова отново се връщам на аеробните бягания, като ключовото е че ще дигна километража от към 40-на на малко над 50 км седмично. Съответно събота или неделя ще правя по дълго бягане, като качвам дистанцията от време на време.
Днес: 8 км 147 пулс за 52 минути. Набирания 5 серии, лицеви 3
Не съм описвал тренировките че нещо не сварвам.
Днес беше разпускащо 11 км 147 пулс 1 час и 12 минути, през цялото време стабилен дъжд. Времето топло 17 градуса, затова че беше кеф ..
Днес: 5 серии набирания. Тичане 6 км за 41:37 при пулс 148.
Вчера бях на рожден ден и пих бири и после уиски. Привидно днес бях добре, краката идеално, обаче пулс-а висок, затова карах 6 км днес. Следобед вече усетих ефект-а на умората и кръвното като че ли падна. Може и да съм настинал леко, но ме съмнява.
Вчера: 8 км , 57 минути ,146 пулс. Лицеви опори 5 серии - 14,18,14,14,20
Днес: 7 км, 47 минути, 146 пулс. Набирания 5 серии - 11 раменен надхват, 6 подхват, 8 тесен надхват, 6 подхват, 3 широко
П.С Моите хора от Ирландия биха Италия в абсолютно приятелски-уговорен мач, което е супер понеже другата седмица ще е дъждовна. А и събота и неделя ще има много емоции. То дори и точния резултат познах.
П.С Имам си една мечта. След време да си имам една щанга на открито и нищо друго и да си правя, тяги, обръщания, преси и клекове. Но и това ще стане догодина.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 23.06.16 00:36.
казано от kaloyan на 22.06.16, 23:04:
П.С Моите хора от Ирландия биха Италия в абсолютно приятелски-уговорен мач, което е супер понеже другата седмица ще е дъждовна. А и събота и неделя ще има много емоции. То дори и точния резултат познах.
Е, че те ако италианците не си уговарят мачовете, няма кой друг. :)
казано от Boby_ на 23.06.16, 11:37:
казано от kaloyan на 22.06.16, 23:04:
Е, че те ако италианците не си уговарят мачовете, няма кой друг. :)
Големи са майстори :) определено. Аз за участие пуснах 6 мача в права колонка за редовно време с 20 евро мога да взема 11 000 евро, което няма да се случи. Не играх само на Унгария и Уелс мачовете. Но нека да има малко емоция :)
Иначе днес почивка от бягането, направих танци и лицеви опори 5 серии - 20,25,15,15,25
Днес: 8 км, 50 минути при пулс 146. Набирания 10 раменен надхват, 10 подхват, 10 тесен надхват, 2 широко. Доста изводи има от бягането, ама не ми се пише.
Браво на англичаните! Това което сам си направиш, никой друг не може да го свърши, особено когато решиш да си изкопаеш гроба.
Днес: почивка, ще има много и различни дейности.
5 серии лицеви опори - 22,30,20,20,15
Уикенда почивка, но се заформиха партита, алкохол, цигари.
Днес веднага се усети резултата - тичането зле 10 км за 1:09 при пулс 147.
5 Серии набирания над/подхват - 10,9,6,7,5
Днес :
5 серии лицеви опори - 20,25,15,15,30
Тичане 7 км 48 минути 147 пулс.
Тичането нямам как да е друго като не си спазвам програмата.
За съжаление не ми остава никакво време, вчера дори си пропуснах бягането. Днес ако успея да се измъкна ще отида.
Вчера: 10,9,8,7,6 набирания над/подхват
Днес: 22, 25, 20,20, 25 лицеви опори
Относно тренировките почти нищо. Четвъртък-а направих един бърз фартлек 5 км, понеже нямаше време. После много работа и бързане, трябваше да ходя извън града. После рано сутринта обратно и на работа.
Като цяло мястото в което бяхме отседнали беше прекрасно, особено за почивка, жалкото е че беше за кратко. Малко снимки качвам, то друго не остава :)
казано от Boby_ на 02.07.16, 20:16:
Пасторална идилия. :)
Идеално за почивка :)
Времето минава бързо докато се обърнах уикенда си замина.
Вчера: 10,9,9,7,6 набирания над/подхват
Днес: 22, 30, 20,20, 28 лицеви опори
Евентуално следобед ще отида да потичам, както дойде.
Добавям 12 км днес 1:23 минути 147 пулс.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 03.07.16 22:11.
Днес: 5 серии набирания, 8 км 54 минути пулс 147.
Положително: Поне пулс-а винаги е 147. Лошото е че нещата с пулс-а ги изпускам. Като отбележа напредък, обикновено се случва нещо и не бягам и алкохол се посъбере и започвам почти отначало. Трябва да съм търпелив и да си възстановя седмичните километри и тогава да чакам някакъв резултат.
Храната също си отбелязвам, че тук гледах един салам полски от няколко месеца. И реших да си взема, същият като Камчията от едно време и тук от 2 дена набивам яко с бял хляб от фурната, придружено с бира и пушено сирене и разни салати с майонези.
Ама това го правя рядко, като цяло храната е по зеленчуко ориентирана + различни видове семки, риба и месо също но по малко. Овес, яйца и тн. Имам тук почти 3 кила хидролизат, така и стои от половин година не го пия. Абсолютно никакви добавки не приемам, въпреки че съм доста активен, като няма щанга даже не ми се пие протеин.
Днес: 21, 25, 21, 21, 34 и половина лицеви опори.
Бягане 10 км ,1:09, 146 пулс
Днес направих 16 км бавно за 1:46 минути пулс 145.
Не изпълнявам програмата както е, но все се случва по нещо. Общо взето като прегледах седмици се оказа следното:
Тази имам 4-ри бягания и общо 44 км.
предната 4-ри бягания и общо 34 км.
по предната 4-ри бягания и общо 29 км.
по по предната 4-ри бягания общо 32 км.
Общо взето трябваше да бягам по 5 пъти и да тръгна от 40 км а то поради заетост става съвсем друго. Сега съм на 44 км и ще пробвам тази седмица най-накрая да направя 5 бягания.
Вчера: 10,9,8,8,6 набирания и тичане 8 км 53 минути 147 пулс
Днес: 25 29 25 25 25 лицеви опори и тичане 7 км за 47 минути 147 пулс
След като си счупих очилата за колелото, вчера си купих едни евтини обаче с резервни стъкла и уплътнения. Това беше новото за мен - уплътненията. Просто обикновени очила, но освен слънцето, стават за носене и без да го има, просто пазят супер от вятър и няма как при скорост да ти се насълзят очите, докато не ги взех никога не съм се замислял затова. Винаги е хубаво да се кара с очила, най-малкото някоя мушица може да ти изиграе лоша шега и сега е много добре.
Мама му стара, навил съм се да си купя лост с тежести към края на годината. Просто бях леко забравил някои подробности (парични) и като естествен избор дойде Eleiko. Само че просто не виждам смисъл да дам толкова пари, това е за други хора и цели, въпреки че тези дискове и лостове са кеф да тренираш с тях. Пиша цените в британски паунди
Дискове:
20 - 260
15 - 240
10 - 175
5 - 70
2.5 - 47
х 2 за от другата страна = 1584
и лост-а 750
Общо 2334 лири или към 5400 лева :)
Някой може ли да ми препоръча по добър вариант, ще съм благодарен :)
П.С Забравих да кажа тук колко хубава крафт бира правят. Имат си малки производители местни, които не правят голямо количество, но цялото се пласира. Качеството е уникално, цените са високи.
Днес пих една от тази, толкова е хубава че и шишето ще изям.
Лошото е че толкова свикнах с тези бири, че след време като се прибера незнам какво ще пия.
Мнението беше редактирано от kaloyan на 15.07.16 01:24.
казано от kaloyan на 15.07.16, 00:38:
За тия пари ще ходиш на зала доста години, а там ще имаш доста повече неща на разположение. :)
казано от Boby_ на 15.07.16, 12:00:
казано от kaloyan на 15.07.16, 00:38:
За тия пари ще ходиш на зала доста години, а там ще имаш доста повече неща на разположение. :)
Така е, но ще опитам накратко каква ми е идеята. От зали и затворени помещения ми е писнало. Аз обичам свободата, простора и природата, затова ми е труден живота в по урбанизираните места. Работя с хора, много и на затворено по цял ден. Като ида в залата, пълно с хора, бутаница, чудо, скапан въздух и така нататък.
Идеята ми е да си взема щанга и да си тренирам на открито и самостоятелно, съответно зимата по друг начин.
15.07.16
23:58
Въобще не знам какво ти е положението и възможностите(не говоря за финанси), но защо трябва да се насочиш точно към тези тежести и лостове ? Останал съм с впечатлението, че не си в България, затова точни идеи не мога да давам, ама няма ли някаква възможност за направа на тежести ? Аз имам съвсем първобитни, ама закачам и вдигам - няма значение формата, това от какво са направени и т.н.,след като ми вършат същата работа :)
казано от satisfaction на 15.07.16, 23:58:
Въобще не знам какво ти е положението и възможностите(не говоря за финанси), но защо трябва да се насочиш точно към тези тежести и лостове ? Останал съм с впечатлението, че не си в България, затова точни идеи не мога да давам, ама няма ли някаква възможност за направа на тежести ? Аз имам съвсем първобитни, ама закачам и вдигам - няма значение формата, това от какво са направени и т.н.,след като ми вършат същата работа :)
Абе тука, ако си спукат гумата си викат майстор и пътна помощ, то тежести някой да ми прави :) ... ама може и да се намери някой.
Иначе аз не съм се насочил към тях, просто ми се искаше. Затова питах, някой знае ли китайските дилъри и цени :) а пък и българските също стават ако не минават 5 хилки :)
Мнението беше редактирано от kaloyan на 16.07.16 00:04.
16.07.16
00:07
Аз просто пример дадох. Не е като да няма и там кадърни хора. Просто тука всеки е “майстор” и така :) Иначе все ще намериш от някой фитнес да продават по нещо или пък някой да си продава домашния фитнес. Такива работи :)
16.07.16
00:12
Грешни пари са това.
В България за 1200 лв дават оборудвам лост, не е Елейко, а стар, руски Ф55(но с лагери и твърд) и с чифтове дискове от 1,25 кг до 25 кг. А с търсене и търпение и втора употреба Елейко за доста по-малко пари...Сега с транспортирането до Ирландия как ще стане и идея даже си нямам...
казано от James Hinks на 16.07.16, 00:12:
Грешни пари са това.
В България за 1200 лв дават оборудвам лост, не е Елейко, а стар, руски Ф55(но с лагери и твърд) и с чифтове дискове от 1,25 кг до 25 кг. А с търсене и търпение и втора употреба Елейко за доста по-малко пари...Сега с транспортирането до Ирландия как ще стане и идея даже си нямам...
Благодаря ти, ще те питам като дойде време към края на годината, цени и тн ... За транспорта ако се наложи аз ще се оправя.
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече