Леко раздвижване

Прескочи до:

06.03.19
21:20

Другият професор го честити.

07.03.19
09:25

Стига толкова с тази политика и история, че ненужно се храним и ядосваме. Време е за малко спорт.
Малко си взех почивка последните дни от спорта, но работата на открито хич не ми се размина. Сега съм добре.

Вчера бях в залата и покатерих, после направих 4 серии набирания и лицеви опори и малко ластик.
Днес сутринта бягане 52 минути 7,7 км пулс 140. Довечера продължавам, имам 3 часа занимания, то така май всеки четвъртък.
Хубав ден на всички.

08.03.19
10:43

Честит празник на всички дами, да са все така усмихната и здрави.

Днес сутринта не тренирах, довечера. Ходих на доктор че пак получих разни такива обриви и май вече наклонявам на мисълта, че съм довлякъл от шибаните скапани хижи някоя дървеница и просто получавам по силна реакция. Сега ходих гледах легла глупости, нищо не намирам, се чудя какво да правя.

Мнението беше редактирано от kaloyan на 08.03.19 10:44.

08.03.19
11:07

И аз мисля, че са дървеници. Миналата пролет имах много такива пъпки почти навсякъде, първоначално мислех, че е алергия, но пъпките бяха в различни зони близо една до друга, точно като ухапвания. Вечерта не можах да заспя от ужас, че пак ще ме хапят и изведнъж усетих нов сърбеж, светнах веднага лампата и видях една голяма дървеница. Нищо не ми помогна за пъпките, пих силни противоалергични лекарства и чак след две седмици изчезнаха. Съветвам те да напръскаш против дървеници, а до тогава може да ги отблъснеш с разни смеси. Аз намазах всички дървени части на леглото с етерично масло и върху него поръсвах кимион и от тогава не са ме хапали 🙂

08.03.19
11:09

Ако са дървеници няма да ги намериш, не се хаби. Пръскай с някакъв пиретроид по ъгли и фуги на мебели, фуги на подове, зад шкафове и легла. Ще мирише, но ще ги убиеш. Иначе се голяма напаст, в казармата ни изяждаха, имаше няколко момчета, които от алергичната реакция стигнаха до болница.

08.03.19
11:34

Чувал съм, че в Ню Йорк в старите квартали е ад, не може да спиш без да те нахапят целия.

08.03.19
11:57

Ами има всякакви варианти. Това което гледах е че преди почти не са се срещали заради препаратите с които е пръскано. Обаче отскоро време са се появили, но и още по добре приспособени към препарати. Ще пробвам да видя с какво да ръся.
Джеймс откъде да го взема този перитроид ?

08.03.19
12:03

Единия ти вариант е селскостопанска аптека - Карате, Децис, Вазтак. 1 мл в 1 л вода. Другия е готов за употреба в бита - Райд и подобните му, от всеки супермаркет. Първия е много по-ефективен, а втория(поне по мое мнение) мирише по-гадно(или просто съм свикнал с миризмата на препаратите за РЗ).

08.03.19
12:41

Преди 3 години службата ни се напълни.Разучихме нещата и се свързахме с момче от Варна.Платихме му 60лв/за 450км разходка/ гориво и 90лв препарат.Изнесохме се на дежурство за 48ч в сградата на РСПБЗН ,а той остана сам да работи.За справка сградата е на 3ет. с обща площ около 1500кв.м.След седмица установих ,че съм пренесъл от гадовете в къщи.Само за няколко дни стана истински ад - дървена мебел ,паркет ,матраци и т.н. Никакви Фендони ,Фиками ,Инсекти и други подобни не помогнаха.Унищожават живите твари ,но не и яйцата им.Нямах избор ,звъннах отново и го разходих втори път.Пристигна ,сглоби някаква машина произвеждаща димна смес ,разтворихме всички гардероби ,шкафове и вътрешни врати ,затворихме всички външни и в продължение на 15мин. 1л препарат бе превърнат в миризлива димна завеса.Изнесохме се с жената и котката за 24ч на язовира и после 3 дена проветрявахме.Миризмата е силна и остра и остава около 20 дни натаена в цялата покъщнина ,но резултата е уникален .... не можете да си представите с колко и какви различни насекоми живеем в домовете си!
Потърси специализирана фирма ,има доста работещи по тези методи.Една от тях :

Мнението беше редактирано от sapuna на 08.03.19 12:50.

Каквото и да е, по-добре действай докато е време. Ако са дървеници, колкото повече отлагаш и се чудиш дали да предприемеш нещо, толкова по-лошо става. Не само могат да се размножават много, много бързо и това прави справянето с тях още по-трудно, но отделно от един момент нататък започват да ти влияят на психиката много сериозно (както Ицо споделя, не спиш добре, постоянно си нащрек, а и гадният, при това на моменти убийствено силен сърбеж допринася със своето).

Края на миналото лято се борих с тези гадини. Освен ако не са се размножили стабилно и наличните не са добре порастнали, много трудно можеш да ги видиш. Бебетата са като невидими. Можеш да следиш за следи, които оставят (например кървави петънца по чаршафи и завивки), но пак - тегава работа. В моя случай явно бяха единични бройки, които ме тормозиха. След като обърнах всичко в стаята си наопаки, няма как да ти опиша на какви места намерих 2 и колко малки бяха. Ужким се крият най-често по различни части на леглото, но при мен намерих в другия край на стаята. Буквално може да са навсякъде.

Можеш и сам да се заемеш, но аз лично се обадих на професионална фирма. Ако пръскаш сам, пръскай всичко отгоре до долу, най-вече всякакви пътища, които водят до леглото ти. Тъй като ако са единични бройки няма как да си сигурен къде точно се намират, че да ги пръскаш директно, като пръскаш около и върху леглото ти, като излизат вечер да се хранят от теб, като минат през отровата след това умират. Ако не минат през отровата или не ги напръскаш директно, нищо не става.

Повтори пръскането поне още веднъж 2 седмици след първото, тъй като ако има снесени яйца, те няма да умрат от отровата (особено ако не ги напръскаш директно). Така ще можеш да убиеш и новоизлюпените като тръгват на лов за кръв.

08.03.19
12:57

казано от sapuna на 08.03.19, 12:41:

Никакви Фендони ,Фиками ,Инсекти и други подобни не помогнаха.Унищожават живите твари ,но не и яйцата им.

Има овоцидни препарати за тази цел, просто не се използват срещу неприятели в дома. Пък и периодичното пръскане ще реши проблема с яйцата - няма възрастни, които да снасят, няма яйца.

08.03.19
13:09

При мен е единичен индивид, понеже хапе през няколко седмици, да не кажа месец. Не знам кви етерични масла,5 лева. Аз напръсках яко с райд и вече втора ракия пия и нема оправяне 🙂)))))

08.03.19
13:26

Забравих да ви благодаря на всички за отделеното време и информацията. Както винаги сте много полезни. След това ръсене, ако нещата не са ок, ще се обадя на фирма, понеже неам нерви да се занимавам и с това 🙂

08.03.19
21:33

Покатерих вечерта, после малко други неща. Доста добре се получи, ама ръката от едното място спадна, от другото се наду. Ще пия разни антихистамини от доктора. Мислех утре да бягам, ама май ще направя едно качване на Черни връх от Боснек и после ще си избера къде да сляза. Само да не ме налази някоя събудена и гладна мечка, че ще мина през места където не се минава и там се срещат мечките във Витоша основно и ще бъда сам за по сигурно 🙂 а пък утре Ще е бая топло ..

Мнението беше редактирано от kaloyan на 08.03.19 21:34.

08.03.19
22:07

казано от kaloyan на 08.03.19, 21:33:

Само да не ме налази някоя събудена и гладна мечка, че ще мина през места където не се минава и там се срещат мечките във Витоша основно и ще бъда сам за по сигурно 🙂 а пък утре Ще е бая топло ..

Една събота бях решил да направя един преход през планината до едно високопланинско село. И срещам други планинари по пътя и ги питам дали съм в правилната посока иот  къде да мина. Единият ми обяснява как трябва да стигна до няква ловна хижа и от нея от по кой разклон да тръгна. Всичко хубаво, ама в един момент  другия ми вика да знаеш има две мечки в тази местност. Викам кви мечки , аз даже и пръчка нямам. Тоя дядо вика няма се плашиш те не са стръвници. Зачудих се. Сам . С една раница и шише вода. Ама си викам къде ще ги срещна тези мечки, пък ако ги срещна ще се кача на някое дърво. През целия път едни големи дървета с широки клони, докато не излезнах на една поляна . От двете страни млади и ниски елхички, гъсто разположени и нищо не се вижда. По едно време взеха яко да клатят и мърдат и нещо да тича между тях.Нещо като сцена от джурасик парк, как са мърдаха праисторическите папрати преди да изкочи рекс. Гледам за дърво - няма, само от гандните рехави елхички, дето ако се кача на някаква и ще се сгъне като хармоника.Е баси късмета. Зачудих се на умрял ли трябваше да се правя в тази ситуация или нещо друго. После взех да прелиствам в главата си страниците от първия том на Винету в опити да се  присетя какво правеше Олд Шетърхенд и докато се чудя и мая -квото и да беше отби някъде по пътя и не излезна на пътеката. Може и диво прасе да е било. Тръпка си беше, но определено нямам мерак да виждам мечка на живо , извън зоологическата градина.

09.03.19
08:36

Мечките са безопасни и избягват пътеките по които вървят хора, когато усетят човек се отдалечават винаги. Опасни мога да станат когато са с малко или когато ги изненадаш. А да ги изненадаш може да е много трудно, става само ако вятъра духа в твоя посока и не могат да те усетят, че да изчезнат навреме. Това което съм чел че трябва да се направи, е да запазиш спокойствие и да не правиш почти никакви движения, трябва да я гледаш в очите и да и говориш. Тя би трябвало да си тръгне, ако не ще може съвсем леко да се отстъпва назад май, но без да обръщаш гръб никога. Пише също така че хората се панират когато започне да застава на два крака, ама не трябвало, тъй като просто така иска да стане по голяма и по опасна. Ляга се на земята, чак когато те нападне. Ако реши да те нападне, нито ще имаш време да избягаш нито дърво ще те спаси, тъй като те са хем по бързи от нас, хем се катерят доста добре. 🙂

09.03.19
08:44

Днес от 22.00 ще дават “сам на скалата” по нейшънъл джиографик. Премиерата му беше на 3-ти. Ще го дават и на 26-ти. Препоръчвам ви го, сигурно ще се изкефите.

09.03.19
08:57

А защо го правиш сам? Какво ти дава това приключение? С още един човек не е ли по-добре? Не е ли по-голямо удоволствието от това да има с кой да споделяш емоцията? А и да имаш помощ при нужда. Поне казваш на близки къде отиваш, нали?

09.03.19
09:13

казано от kaloyan на 09.03.19, 08:36:

Ако реши да те нападне, нито ще имаш време да избягаш нито дърво ще те спаси, тъй като те са хем по бързи от нас, хем се катерят доста добре. 🙂

Възрастните кафяви мечки не могат да се катерят по дървета, така че това е вариант. Един виц по темата:

Минавам край гората и си казвам, ще вляза в шубрака да се изпикая. Там гледам мечка и си казвам, ще взема и да се изакам.

09.03.19
12:01

Знаеш ли че това за катеренето не е много ясно. Ей тук има едно видео, зависи от доста нещша.

https://www.youtube.com/watch?v=kg5WC_FKrf0

Bart Simpson

09.03.19
12:05

Абе ти с Джонатан от рода на мечките недей спори, той ги знае.
Той е мечколог, той е пилот, акробат, батематик, щанголог, недей, само слушаш и викаш-ясно и кимаш бавно и одобрително.

09.03.19
12:06

Барт да обясни 🙂

п. с. лелката и тя може да обясни. Забелязвам, че бавните се подкрепят 🙂

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 09.03.19 12:37.

09.03.19
12:08

Много си ми симпатичен, само да имаше малко акъл.

Не е важно да разбираш от всичко, а да знаеш къде да намериш информацията.

“Благодарение на структурата на нокътя и тежкото тяло възрастните кафяви мечки не могат да се катерят по дърветата. За разлика от тях черните мечки са добри катерачи, а в редки случаи са наблюдавани и женски кафеви мечки да се катерят”

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 09.03.19 12:10.

09.03.19
12:15

Те са различни подвидове кафеви мечки и някои се катерят, руската пише че се катери. Това видео което ти пуснах пак се катерят. Явно зависи от информацията къде какво пишат.

09.03.19
12:15

Видеото е за черна мечка.

В България има ли черни и руски мечки, да попитам?

Мнението беше редактирано от Brown Bomber на 09.03.19 12:17.

Bart Simpson

09.03.19
12:24

Абе, то за нямане, няма ама има гладни мечки, теа се катерят, летят плуват....

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 09.03.19 12:24.

09.03.19
12:25

Попитах специално за нашите мечки и чакам да ми отговорят.

Bart Simpson

09.03.19
12:43

казано от Brown Bomber на 09.03.19, 12:06:

Барт да обясни 🙂

п. с. лелката и тя може да обясни. Забелязвам, че бавните се подкрепят 🙂

Ба, ама ти няма шега, няма майтап само одиш и обикаляш да видиш кой какво е лайкнал, пахахаха събота е бе пич, оди се разходи, нещо направи.
, мани ги теа лайкове хахахахах,  клоун.

09.03.19
12:43

Питах тук една от сериозните организации, биолози, еколози и тн .. тн и писаха че могат. Аз ги питах дали имат някакви доказателства. 🙂

09.03.19
12:51

Пак се получи малко хранилка като за събота, ама явно в спора се ражда истината. Както и да е.

Отказах се от планината днес, тъй като е много топло и горе и ще се опеча, плюс това трябва да газя яко мокър сняг, понеже едва ли ще е минал по пътя някой. Та се отказах и реших да го карам днес лежерно. Това ми е  първа събота от месеци, в който нямам задължения. Та отидох сутринта да бягам.
Направих 1 час и 40 минути бягане бавно темпо, 13 км. почти, пулс 146. Бягах пресечено и влязох в южния парк, но там бягам по тъча в затънтените места. Колко боклук има, направо се хванах за главата. Там е живял някакъв клошар и е докарал толкова боклук че е ужас.
После се прибрах и правих упражненията за глезен по 1 минута всичките позиции на трупче, после на диск. После нападни на швейцарска 2х12. Упражненията на трупчета и диск бяха по 15. Лсит по 30 секунди и  малко висене и това е.

09.03.19
12:57

казано от Bart Simpson на 09.03.19, 12:43:

казано от Brown Bomber на 09.03.19, 12:06:

Барт да обясни 🙂

п. с. лелката и тя може да обясни. Забелязвам, че бавните се подкрепят 🙂

Ба, ама ти няма шега, няма майтап само одиш и обикаляш да видиш кой какво е лайкнал, пахахаха събота е бе пич, оди се разходи, нещо направи.
, мани ги теа лайкове хахахахах,

БаРТ (ВЕН), 🙂

Радвам с, че си видял допълнението на поста ми, бешр специално и от сърце.

В момента се движа с 300км/ч с влака на Талис от Амстердам за Париж.

Bart Simpson

09.03.19
13:01

Скучно ти е викаш?

09.03.19
20:44

казано от MariaG. на 09.03.19, 08:57:

А защо го правиш сам? Какво ти дава това приключение? С още един човек не е ли по-добре? Не е ли по-голямо удоволствието от това да има с кой да споделяш емоцията? А и да имаш помощ при нужда. Поне казваш на близки къде отиваш, нали?

Да ти отгововя понеже видях че си писала.  На първите ти въпроси няма какво толкова да кажа, това е индивидуално. Когато си сам знаеш много добре какво правиш и какво си причиняваш, докато си с други се съобразяваш. Тук въобще не говорим за нужда от помощ, такова нещо не съществува, когато тръгнеш сам трябва да си приел рисковете и да знаеш какво правиш, ако стане нещо това е положението.
На близките не казвах за някои неща, но те като ме търсят и няма обхват им става ясно и затова реших да не им го причинявам и казвам винаги, поне да не им идва отникъде ако се зачукам някъде, а те да си мислят че съм в София и си пия кафето.

Bart Simpson

09.03.19
20:48

Той знае,  че ако не пише тук три дни и пращаме Индиянеца с Мургаш(ПСС).

Мнението беше редактирано от Bart Simpson на 09.03.19 20:49.

09.03.19
21:48

Айде, след малко почва, взимайте пуканките и бирата. Който е в чужбина

http://www.seirsanduk.com/hd-nat-geo-hd-online

10.03.19
14:10

Аз да те попитам как се храниш? Имаш ли си стереоип, храни на които наблягаш? Ядеш ли всекидневно месо? Млечни? Плодове? Носиш ли си кутии с храна? А когато изкачваш и те няма уикенда или за ден планираш ли храната си?

Мнението беше редактирано от maria на 10.03.19 14:11.

11.03.19
07:58

Ям каквото има. Общо взето избягвам преработени храни и захар. Млечните също, въпреки че си взимам кашкавал и сирене понякога. Зеленчуци всеки ден, плодове по възможност. На преходи целодневно нищо не ям повечето пъти. Само вечер.

11.03.19
09:54

Вчера ходих да катеря и се поизпомпах малко. Днес ходих да бягам, но много тежаха краката и направих кратко едно. 32 минути 5 км 145 пулс. Правих после упражнения за глезен и разтягания с ластика.
Довечера мисля да не тренирам, защото събота и неделя не съм почивал. Може да направя някоя серия набирания или лицеви опори, ако не отида някъде на бар. Преди утрешното застудяване.

11.03.19
20:58

Абе не ям захар, ама нещо тука някакви бонбонки и бях уморен и гладен. Храната идеална ама без въглехидрати и ударих малко повече фереро после🙂

12.03.19
09:32

Швейцарска топка - 2 Кръгa

1. Колене към гърди - 15 (10-20)
2. Чистачки - 15 на страна (10-20)
3. Скорпион - 10 на крак (8-15)
4. Изометричен мост - 2, 2 минути
5. Редуване на колене  - 12 на крак (8-15)
6. Жабешко сгъване - 10 на крак (8-15)
7. Люлеещ се стол - 10 (10-20)

* 8. Джобно ножче - 3 страна (5-10)
* 9. Отварачка -  5 страна (5-15)

1 мин и 15 сек. висене на лост + планк от лицева опора краката горе 1 мин.

Днес не ходих да бягам, реших да го пиша дъждовен. Така и не направих набирания вчера и нищо, може би довечера.

Прескочи до:

Имаме план за твоята по-добра спортна форма!

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1