Търся съвет :)

28.05.16
23:33

Така на 32г.,125кг.,две бремености с много качени килограми,високи стойности на кръвната захар по време на бременостите в момента кр,захар е ок.Липса на прогестерон в тялото и заради това от 5г. приемам противозачатачни .От януари спрях цигарите и качих много(не съм се мерила преди и незнам колко съм качила)

Мъжат ми също ги спря и казва че е качил 13кг-99кг та двама ще отслабваме с вашите съвети.Караме колелета с децата един ден 10км,следващия 6-7км,всяка сутрин ходя по 3,5км.За съжаление нямаме фитнес в нашето градче.Отворени сме за съвети,благодаря.

29.05.16
00:05

Привет,

Идеята на сектор дневници е потребителите ежедневно за записват информация за храненето и тренировката/движението си за деня. Ако започнеш да вписваш тази информация редовно, сигурна съм, че много хора тук ще се включат със съвети и ще отговорят на конкретни въпроси. Прегледай другите теми в раздела, виж как другите потребители са организирали дневниците си. Наличието на фитнес зала не е задължително условие за спорт, има страшно много варианти, които могат да бъдат приложени. Добре е да дадеш и повече информация за това какъв опит със споорт и диети/хранителни режими имаш.

Успех! :)

29.05.16
15:25

казано от greta petrova на 28.05.16, 23:33:

та двама ще отслабваме с вашите съвети.Караме колелета с децата един ден 10км,следващия 6-7км,всяка сутрин ходя по 3,5км.За съжаление нямаме фитнес в нашето градче.Отворени сме за съвети,благодаря.

Продължавайте да карате колелета с децата, колкото по-често, толкова по-добре.
За начало е хубаво да си изчислите дневните калории и да съставите хранителен режим според тях.

Мнението беше редактирано от Tony Leen на 29.05.16 15:26.

И аз ти препоръчвам да си направиш дневник, ако идеята ти допада. :)
Ще имаме по-ясна представа какво точно правиш (в случая при теб ще е важна храната, защото очевидно движение имаш) и ще можем да се включваме с повече съвети. :)

Сигурна съм, че и двамата ще успеете да постигнете желаните резултати и да се чувствате все по-добре!

29.05.16
19:05

малко несериозно в полунощ да пускаш теми че искаш да отслабваш че и двама. поне лаф моабет ще се получи :) той ще кажат не е най неподходящия човек за съвет. защо пък не ? нали не мислите че с четене на мили съвети ще отслабнете? решете сама.
много е просто за да отслабнене трябват две неща пот и кулинарна революция. първото е ясно ,тичане ,бягане, секс, копане, косене, каране на колело, теглене на каруца и прочие докато сърце ви издрържи, има само едно правило – пот да се лее. второто е трудно но без него не може. какво предлагам аз ? еми ако хладилника ви е на повече от 5 години направо го хванете и го изхвърлете целия с всичкото му, ако имате фризер също. купете си нов и отначало. изпразнете всички рафтове с брашно , захар, бакпулвер, готварса сол и подобни неща, намерете си хубава сол. изхвърлете стека с олиото.  мазата също я изпразнете и без това лятото ще я напълните пак :) забравете за хляб , тестени изделия , сладки изделия и др. подобни. мазни неща също, кашкавал, сирена, млека , яйца , меса , всичко трябва да се намали. да вие няма да ядете певече хляб. моля ? отказахте се да отслабвате еми ляка вечер тогава.  добре няма да ям хляб, само от време на време. има някакъм шанс. може да се замени със просо, овес, шпелта и др. а най добре с лъжица :) не разбрах? еми много просто примерно готвите зеле, накрая хвърляте 2 шепи просо и 2 шепи овес една шепа шпелта и го ядете с лъжица. ако е нещо с месо нищо не му трябва. трябва да промените начина си на готвене, забравете за традициите, трябва да е нещо просто примерно ориз с коприва, малко кисело мяко и чесън а не мусака. а да забравете за всякакви такива ястия, само по празници :) на месото му трябва няколко минути обработка а не с часове. прочетете малко за разделно хранене примерно. яжте много зеленчуци и пийте много чешняма вода. забравете за алкохол , сокчета, кола, компоти и др. подобни. яжте по малко, не преяждайте! отначало ще ви е трудно но като свикнете ще се учудите с колко малко храна може бъдете здрава че и тялото си да харесвате. толкова е просто само мерак трябва ... успех.

Мнението беше редактирано от Алкин . на 29.05.16 19:20.

Теди Илиева

29.05.16
21:31

Здравей, Грета,

Пускам ти линк към интервюто на една страхотна жена, която се справи с многото килограми: http://www.bb-team.org/articles/4956_interview-s-ina-poptodorova-ina-ina
Сама ще видиш, че не са необходими нито разни тайни съставки, нито са необходими разни модерни хапчета и т.н. Разковничето е в подбора на храната и нейното количество. Движението вече го имате, там можете само да надграждате постепенно, колкото ви харесва. Важното е да продължите да сте активни.

Желая много здраве на цялото семейство!

P.S. Ако ти е малко информацията в интервюто на Ина, погледни и темата, която тя беше пуснала: http://www.bb-team.org/forums/viewthread/74082 Тук я питахме доста въпроси и ни отговори изчерпателно.

Мнението беше редактирано от Теди Илиева на 29.05.16 21:54.

Теди Илиева

29.05.16
22:35

казано от Алкин . на 29.05.16, 19:05:

малко несериозно в полунощ да пускаш теми че искаш да отслабваш че и двама. ....

Нормално е такива теми се да пускат късно вечер, щото човек не може да заспи от постоянно човъркащата го мисъл, че не се справя. Накрая се предава и търси помощ и съвет.

Между другото - добри съвети си дал. Да беше сложил и по една главна буква някъде, ей така за разнообразие. Знам, че можеш :)

29.05.16
23:16

Теди по полека с рогцата :)
може би съчувстваш, знам какъв път си изминала и че ти е било трудно. но си се справила достойно. поздравления!
по налисаното мога да разбера шанса за успех. тук са зле нещата :) първо е несериозно да качиш 120 килограма с каквито и проблеми да се оправдаеш. това са двама човека с едно. но ставите са само едни ...

Теди Илиева

29.05.16
23:47

Остави ме мене. Аз имам още доста работа, а и това е темата на Грета.

Смятам, че всеки средно интелигентен човек с подходящата информация, добър мотив за промяна и постоянство има шанс да се справи с подобен проблем. В случая става въпрос за коренна промяна в ежедневието на цяло семейство. Разбира се, че трябва да получат подкрепа. Ти вече им помогна, по свой си начин.
Качването на много килограми е спираловиден процес - като започне, няма спирачка. Нужно е доста образоване по темата и следване на добър пример. И най-малкия намек за ирония може да отблъсне плахо пожелалия промяна и реално страдащ човек.

Подкрепям това да си направят дневник за да остане нещо и за други подобни случаи. Не съм сигурна, че до сега е имало дневник на цяло семейство.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1