Болки в гърба при навеждане

31.05.16
14:18

От няколко дни имам болки в гърба. Малко над кръста и с разсейки встрани. Странното е, че се получава ако не тренирам няколко дни и след това тренирам по-тежко.
Вече на няколко пъти се получава и отшумява за 2-3 дни.  Когато съм изправен или легнал не ме боли. Боли само при навеждане или когато се сгъвам един вид...

Предполагам, че е от раздразнен нерв. Диклофенак и тн. не помагат.  Евентуално може и да е от това, че спя на отворени  прозорци и да е от студен вятър в гърба.

Някой някакви предположения за причината? Или съвет за превенция?

Мерси

Темата беше редактирана от CarnalK на 31.05.16 14:24.

Теди Илиева

31.05.16
14:51

Идея си нямам от какво може да те боли, но специално за това как можеш да облекчиш болки в кръста погледни тази тема.

31.05.16
16:50

Ако си прав, че е нерв, то те обичат затворени прозорци, дълга почивка и лекичко раздвижване.
От друга страна, ако болката не се появява без да тренираш, може и мускулче да е някое.

31.05.16
17:15

Парадоксално е, че не ми пречи на тренировките (много). Вчера си тренирах почти нормално...

31.05.16
17:23

Парадоксално е, да. Аз съм така с рамото, но там е друга история.
А каква беше причината да се появи болката първия път?

01.06.16
13:40

казано от CarnalK на 31.05.16, 14:18:

Някой някакви предположения за причината? Или съвет за превенция?

Дай да видим точно къде боли.

01.06.16
14:18

На височина малко над пъпа. С леки разсейки встрани. Днес почти изчезна.
Снимка

01.06.16
14:25

Миалгия или миофасциална болка. Почивка, масаж, евентуално корекция на механиката на нещо - тяга, тръстър, обръщане...

Аз също имам болки, само че мисля че е сухожилието на глутеуса.  Появява се при клек и тяга.

Мнението беше редактирано от Иван Благов на 01.06.16 18:08.

03.06.16
01:10

100% квадратен поясен мускул.

От личен опит - там ако едната страна не бачка, дори обуването на боксерките е канска мъка и болка...

И какво е решението на проблема?

07.06.16
16:46

Универсалното е почивка и разтягане.
Специфичното е според състоянието и причината за появата му.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1