02.06.16
18:43
Здравейте приятели! Наскоро си взех от горепосочения протеин, но се чудя с каква добавка да го комбинирам,за по-бързо и ефективно покачване на мускулна маса. Имам солиден стаж във фитнеса, така че съм отворен към всякакви предложения. Моля само по-компетентните да коментират. Благодаря предварително! :)
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 02.06.16 18:45.
казано от Joro Petrov на 02.06.16, 18:43:
чудя с каква добавка да го комбинирам,за по-бързо и ефективно покачване на мускулна маса
Креатин, BCAA, Бета-аланин.. много са нещата, които се комбинират с протеин.
Протеина/ белтъчините се съдържат и в храната. В смисъл все едно да питаш “с каква добавка мога да комбинирам яйцата и месото” /примерно/.
Протеиновата пудра можеш да комбинираш с каквото си искаш. Само дето има доста ненужни или неефективни добавки на пазара.
Ако ще взимаш нещо, аз те съветвам за Креатин монохидрат, рибено масло, витамини и някакви БЦАА.
Естествено, нищо от предложеното не е задължително.
Но задължително за покачването на маса е ХРАНАТА.
02.06.16
20:17
На описанието на продукта пише, че има високо съдържание на BCAA и L-глутамин и според мен не е нужно допълнителен прием от тези добавки.
03.06.16
12:41
Креатин, витамини, минерали.
03.06.16
15:53
казано от avitohol на 02.06.16, 20:13:
Протеина/ белтъчините се съдържат и в храната. В смисъл все едно да питаш “с каква добавка мога да комбинирам яйцата и месото” /примерно/.
Протеиновата пудра можеш да комбинираш с каквото си искаш. Само дето има доста ненужни или неефективни добавки на пазара.
Ако ще взимаш нещо, аз те съветвам за Креатин монохидрат, рибено масло, витамини и някакви БЦАА.
Но задължително за покачването на маса е ХРАНАТА.
Ако ставаше само с храна, защо изобщо се продават хранителни добавки? :)
казано от Joro Petrov на 03.06.16, 15:53:
казано от avitohol на 02.06.16, 20:13:
Но задължително за покачването на маса е ХРАНАТА.Ако ставаше само с храна, защо изобщо се продават хранителни добавки? :)
Малко съм пиян и се извинявам ако коментара е леко абстрактен.
“Хранителни добавки” под името се подразбира, че това нещо е добавка съм ХРАНАТА.
Има разни витамини, минерали и подобни, които е много трудно или невъзможно да си ги набавиш само и единствено чрез храната.
Тогава идва време на хранителните добавки. Такъв е и случаят и с протеиновата пудра. Не можеш да си набавиш достатъчно количество белтъчини от храната “яйца, месо и тн.” и тогава прибягваш до помощ- бурканчето с пудра, което ще ти даде допълнително белтъчини- калории. А ако ядеш достатъчно, просто няма смисъл от тая пудра.
Но идва и другият момент на супер безсмислените и типично маркетинговите хранителни добавки.
Добавки от типа на “Ако пиеш това, ще направиш 50 сантиметрови ръки за 1 месец” или “Ако пиеш това, ще станеш нацепен като Лазар Ангелов”.
Много фирми залагат на рекламата и си пробутват ненужните продукти с цел печелене на пари.
Просто можеш да станеш масивен и силен и без новата добавка рекламирана от Бар Арни и компания :) .
казано от Joro Petrov на 02.06.16, 18:43:
Здравейте приятели! Наскоро си взех от горепосочения протеин, но се чудя с каква добавка да го комбинирам,за по-бързо и ефективно покачване на мускулна маса. Имам солиден стаж във фитнеса, така че съм отворен към всякакви предложения. Моля само по-компетентните да коментират. Благодаря предварително! :)
Протеинът можеш да го комбинираш с най-различни добавки. Ако не успяваш да приемеш достатъчно белтъчини в ежедневието от храна, просто греби от кофата с протеина и не мисли за комбиниране. Ако храната ти е на ниво, т.е. приемаш достатъчно белтъчини и въглехидрати, че да си осигуриш що-годе прилично възстановяване и хипервъзстановяване, то аз бих добавил креатин за повече сила. Ако парите са ти в повече, взимай и ВСАА.