Креатин, протеин и CLA

04.06.16
00:09

Здравейте приятели! Някой пробвал ли е комбинация от добавките креатин, протеин и CLA? Чух, че тази комбинация била доста ефективна за повишаване на силата и покачване на мускулна маса. Какви са ви мненията?

Креатинът е една от най-ефективните добавки за покачване на силата, така е.

Протеинът е основният градивен елемент, необходим за покачване на мускулната маса, но това, че приемаш протеин като добавка не означава непременно, че ще има такъв ефект. Покачването на мускулната маса зависи от много други фактори, един от които е да си набавяш достатъчно протеин - само чрез храната или чрез храната + хранителна добавка.

CLA… не виждам връзка със силата и мускулната маса. Препоръчва се основно с цел подпомагане на отслабването, макар че и там ефективността е много спорна.

Поздрави,
Тишо

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1