Bodyweight, home fitness, street fitness - комплексна програма

10.06.16
14:20

Моля темата да бъде закрита!

Темата беше редактирана от Spasimir Ugrenov на 21.01.17 18:24.

10.06.16
15:09

Тегава история. Мога да ти дам някои идеи, от които аз бих се възползвал.
При така налично оборудване се ориентирал към някаква форма на ЕДТ или кръгова тренировка(упражненията в кръга са без почивка)..

Пример за първи вариант: набиране и лицеви опори; клякания и раменна преса; разгъвания/сгъвания с лост.
Даваш им по 10 или 15 минути на двойка упражнения, засичаш бройките и в следващите тренировки се стараеш да ги повишиш.
Или бих правил кръгове - клек(може и БГ клек), набиране, лицеви опори, гребане с дъмбел, преса с дъмбел, почивка и наново.
С 30кг тежести едва ли ще прогресираш откъм интензивност, затова и препоръките са насочени към търсенето на по-висока плътност и обем.

Ако не се възползваш от горните предложения, а се придържаш към своята програма, аз не бих си поставял ограничение от 3 или 5 серии или от 10-12 повторения. 5х8 е добре, но ако можеш да направиш 7 х 15, 12, 10, 15 и т.н. с различни хватове на набиранията, 3х22. 18, 12 на гребането и т.н., няма смисъл от 5х8 и 3х10. :)

Мнението беше редактирано от 6th на 10.06.16 15:10.

10.06.16
18:25

И аз в такъв случай бих се ориентирал към кръговите тренировки, или поне бих правил някакви трисетове или двусетове.
Не видях да тренираш краката. Няколко серии клякания със собствено тегло няма да ти навредят.
Дори не бих се ограничавал само с типично билдерските упражнения. Пробвай бърпита, подскоци, разни такива работи.
Можеш да си купиш и тренировъчни ластици. Да имаш някакво съпротивление когато правиш определени упражнения.
Също дори бих си направил борцова торба /виж в интернет как се прави/ която да размяткам из стаята.
С малко въображение можеш да направиш тренировките по- ефективни.

10.06.16
19:31

Благодаря ви и на двамата за съветите, определено мисля, че с този принцип 5х10 или точно както споменахте да се ограничавам в повторенията е не достатъчно натоварването.. Виждал съм доста пичове, които се занимават само с тренировки със собствено тегло и изглеждат в пъти по-добре от хора, които тренират година в фитнес зала..  Сега ако дадете и примерна програма за седмицата ще е идеално.. Ако имам зала знам как да си направя програмата за трениране.. за това прибягвам до мнението на други хора, които са се сблъсквали с моя “проблем” :)

Дори и най-добрият треньор в света не може да ти измисли е тъй програма. Представи си, че сме ти казали прави лицеви опори 5х30, но ние не знаем че имаш супер издръжливост в гърдите (и другите части от веригата, участваща в упражнението ) и на 5х30 не усещаш нищо, но на 3х50 се напомпваш като разгонен бивол...... Ще има да ни псуваш, че сме те излъгали и не си постигнал тялото на Денис Минин....

Момчетата са ти казали какво биха правили те - кръгови тренировки. Аз също смятам че са добър вариант.

Имаш лост -> Набирания, везни, възлизания, кофички, планч, повдигания на крака от вис. Само с един лост можеш да натовариш почти цялата горна част на тялото си.
Имаш дъмбели -> Ръце, рамена, врат, предмишници,  клекове ( мислиш че са малко килограмите ли? направи 30 подскока с 30кг и ще си говорим пак ).

Харесай си 10 упражнения, раздели ги на 2 ( Тренировка А и Б ) и си тренирай. Сам си избираш дали да ги правиш:
Ден 1 - А
Ден 2 - Б
Ден 3 - почивка
(и повтаряш )
или
Ден 1 - А
Ден 2 -почивка
Ден 3 - Б
или
Ден1 - А
Ден 2 - Б
Ден 3 - А
Ден 4 - Б
Ден 5 - А
Ден 6 и 7 - почивка.......
Тернировките си можеш да разпределяш спрямо различни фактори  - работа/учене, дали си изморен, имаш ли нужда от почивка, пътувания, разбивации по дискотеки и махмурлук после 2 дена и тн....
Има толкова варианти и комбинации с упражнения, че ще те мързи да ги прочетеш ако ги напишем даже..

Винаги съм давал и винаги ще давам пример с тренировките на Brendan Meyers перфектно съчетание между упражнения с собствено тегло и упражнения с тежести просто е невероятно както си бута от лежанка става и прави експлозивни лицеви не случайно не само изглежда добре но и е доста атлетичен и силен предвид нещата които прави като цяло той не тренира само за да изглежда добре тренира и за да може да използва тялото си и му се получава добре.... разгледай му профила.. Не тренирай точно като него защото едва ли си на неговото спортно ниво (Не го приемай като обида) и си нареди тренировките според възможностите ти. С една дума 1 упражнение с тежест в супер серия с 1 упражнение с собствено тегло бъди изобретателен. Опитай този начин на трениране няма да сгрешиш ако опиташ. Бъде постоянен и с този стил на трениране ще постигнеш много добри резултати..

Мнението беше редактирано от Николай Стефанов на 12.06.16 11:06.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1