Как да приемам правилно хранителните добавки?

11.06.16
02:04

Здравейте машини,

Казвам се Иван, 17 години, около 63 килограма плюс-минус, 172 см височина. От няколко месеца тренирам кросфит като правя по 3 тренировки седмично, макар че последните 2 седмици не ми се е отдала възможност да отида и веднъж и това е причината последно време всяка вечер почти да съм на лостовете. Целта ми е основно подобряване на издръжливостта и силата, като не желая ненужна мускулна маса(като цяло говоря за 120 килограмовите батки дето се изпотяват докато си завържат обувките). От 3 месеца пия аминокиселини (БЦАА) Amix elite rate на прах (един химик ми ги препоръча, защото били сред най-добрите), освен това си взех и глутамин на прах преди 2 месеца на Amix отново и сега в офиса на Спиди ме очакват новите ми ръкавици както и един буркан (може и да е пакет :D ) протеин, който си поръчах от силата  Optimum Nutrition 100% whey gold standard (мисля че е суроватъчен) , проверих в интернет и общо взето се води един от най добрите протеини.
Та въпроса ми е : По какъв начин да съчетая тези продукти за възможно най-добър ефект? Търсих в интернет, четох доста теми и изказвания, гледах клипове (английски предимно) свързани с добавките и техния прием, но не намирих точен отговор на този въпрос. До кокото знам аминокиселините се пият през месец по 5 гр преди и 5 гр след тренировка, а през почивните дни ги пия по 10 гр преди лягане. Глутамина не го прекъсвам и го пия по същия начин - 5 гр преди и след тренировка, като обикновено смесвам двете пудри със някакъв сок за да разкарам отвратителния вкус на глутамина. Колкото до протеина не знам как се приема, но според прочетеното мисля да го пия сутрин след ставане и евентуално ако имам нужда след тренировка или преди лягане (обикновено на лостовете не ходя по-рано от 11 вечерта). Знам че диетата е изключително важна, но малко не ми се получава и това е основната причина да си взимам протеин. Ако имате някакви съвети относно добавките, било то до избора на марка или изобщо като цяло давайте!

П.П.  Бихте ли ми казали как се приема Л-Канитина за отслабване съчетан с добра диета и тренировки, като ме интересува самата дозировка в мг на кг телесно тегло или както се измерва и има ли прекъсвания (месец пиеш, месец почиваш), като имайте предвид, че просто ми е любопитно. Не е за мен или поне не за сега. Благодаря предварително !!

11.06.16
10:34

казано от Иван Иванов на 11.06.16, 02:04:

Знам че диетата е изключително важна, но малко не ми се получава и това е основната причина да си взимам протеин.

Без хранителен режим, взимането на добавки се обезсмисля. Не случайно е наречено хранителна ДОБАВКА, а другото не случайно е наречено ХРАНА.

казано от Иван Иванов на 11.06.16, 02:04:

П.П.  Бихте ли ми казали как се приема Л-Канитина за отслабване !

Емзо достатъчно ясно го е описал тук http://www.bb-team.org/forums/viewthread/25936

11.06.16
13:23

Това което ми прати съм го чел, а колкото до хранителния режим имам но постоянно съм гладен и постоянно търся нещо да ям! Искам да знам как да съчетая всички добавки които имам и трябва ли да има прекъсване при приема им?

11.06.16
13:26

казано от Иван Иванов на 11.06.16, 13:23:

Това което ми прати съм го чел

Не е лошо да го прочетеш още веднъж!

казано от Иван Иванов на 11.06.16, 13:23:

а колкото до хранителния режим имам но постоянно съм гладен и постоянно търся нещо да ям!

Това е защото вероятно не знаеш колко калории приемаш на ден. Има си калорийни калкулатори, изчисли си.

Глутамина - напълно неработещ. БЦАА и л-карнитин доста съмнителни ползи. Протеин на прах излишен ако си набавяш нужното количество протеин от храната.

Общо взето в храната е истината. От хранителни добавки най-доказан продукт е креатина.

12.06.16
20:14

казано от Антон Батбаянов на 12.06.16, 20:10:

От хранителни добавки най-доказан продукт е креатина.

Тц, Магнезият. ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1