Изгаряне на мазнини през лятото.

16.06.16
15:21

Здравейте. Смятам, че е важно да кажа следните работи преди всичко:
На 15 години съм,  момче. Тежа 61 килограма. По принцип не откривам себе си дебел, но пък трябва да си призная, че корем се оформя, абе изобщо - не ми е чиста работата :D. Та като цяло да наблегнем на въпроса. Между последните 2-3 години апетитът ми се повиши, предполагам, че е нормално заради навлизането във пубертета. Тази и мисля миналата учебна година баща ми започна да ми прави сандвичи за училище (2 на брой, с някакъв салам/суджук/) и краве масло. Мисля, че е време да ги спра и да започна да консумирам различна закуска сутринта? Вие какво ще кажете? Като цяло трябва да си променя изцяло хранителния режим, защото ям много хляб. Сладко много не ям. Иначе, пиша това няколко часа преди да възобновя тренировките си във фитнеса.

Темата беше редактирана от Leeroy Jenkins на 16.06.16 16:24.

16.06.16
20:03

Здравей и добре дошъл във форума!

казано от Владислав Владов на 16.06.16, 15:21:

сандвичи за училище (2 на брой, с някакъв салам/суджук/) и краве масло. Мисля, че
е време да ги спра и да започна да консумирам различна закуска сутринта? Вие какво ще кажете?

Да, трябва. Със сигурност сандвичи със салам или суджук не са добра храна за сутринта.

Мнението беше редактирано от Tony Leen на 16.06.16 20:03.

16.06.16
20:48

Да, трябва да си промениш хранителните навици. Да се прехранваш основно на хляб не е добре. И все пак, домашните сандвичи с масло са много по- добре от закуските в училищната лафка.

16.06.16
21:21

Закуската - добре, мога да се примиря с нещо друго, пък и скоро завършвам учебната година. Но въпроса е с какво едновременно да се храня, за да се наяждам, пък и да е по възможност нискокалорично.

16.06.16
23:30

казано от Владислав Владов на 16.06.16, 21:21:

Закуската - добре, мога да се примиря с нещо друго, пък и скоро завършвам учебната година. Но въпроса е с какво едновременно да се храня, за да се наяждам, пък и да е по възможност нискокалорично.

За начало може с тези сандвичи да хапчваш и яйца.

Oпиши подробно храненето си за последните 3 дни, защото “ям много хляб” не е никак насочващо. “Много” за един може да са тези 2 сандвича дневно, а за друг - по 2-3 филии на всяко хранене.
Добре е да се види и останалата част от обичайното ти меню. :)

17.06.16
10:06

Като цяло менюто ми за всеки месец не е точно „разнообразно”, въртят се някои определени  храни.  Хляб не мога да кажа точно колко ям, но да кажем са над 6 на ден.  Обикновено сега през лятото ям домат почти всеки ден, ако не и всеки ден. Някои от основните храни, които ям са зеле, пиле с картофи, ориз с гъби/без,боб, леща. Таратор също понякога.Банани обичам да ям, но не е много често. Вчера освен 2-та сандвича следобед около 17:30 ядох домати и леща с една филия хляб. На вечеря ядох две яйца, само белтъка. Онзи ден ядох джолан с картофи, като цяло мисля че през целия ден го ядох, не съм сигурен че е включвало други работи (може би домати), а преди 3 дена ядох пържени яйца за вечеря, на обяд не се сещам какво ядох, нито пък следобед (ако съм ял).

Мнението беше редактирано от Leeroy Jenkins на 17.06.16 10:06.

17.06.16
15:24

Звучи съвсем добре, ако наистина е само това. И картофите, и ориза и месото и доматите и зелето и лещата и таратора и яйцата са все добри храни. Ако махнеш хляба примерно (7-8 нормални филии са 700-800 Ккал от бърз въглехидрат на ден, което никак не е малко)  , мисля че ще ти се получи доста добре. Ще питаш как така без хляб? Ами ейтака - спираш го и толкоз. След седмица ще си свикнал. Може да почнеш да хапваш повече манжичка за сметка на хляба - много по- добре е. Ще питаш сигурно и какво да си носиш на училище? Купувате с баща ти 5 пластмасови кутии за храна от Метро - по една за всеки ден от седмицата да имаш и си слагаш манжичка за училище. Картофи с месо, ориз с пиле, яйца варени/пържени. Ще кажеш: еми да, ама приятелите ми ядат куул-лукинг сандвичиз от найлонови торбички, пък аз ще трябва да седна някъде, да отворя кутията, да извадя вилицата и така да ям и те ще ми се смеят. Ами ще трябва да си преосмислиш малко приятелите или приоритетите. Ако ти е по- важно да се блендваш със съмнителното ниво на съучениците ти, от това как се грижиш за себе си и в следствие на това как ще изглеждаш, това си е твой личен избор. Можеш и съвсем спокойно да си носиш банани, ябълки, месо на скара, краставици, етц, които даже можеш да ядеш на крак. Тръст ме, айм а 15-иърс бойс фадър.

Да, и според мен можеш да намалиш хляба, а другите неща звучат добре. :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1