Ниско кръвно налягане след тренеровка?!

16.06.16
21:28

Здравейте. Преди да решите, че съм поредния човек, който пише повтарящи се теми, искам да кажа, че се поразрових и намерих доста подобни заглавия, но не и същия проблем, който ме тормози.

Аз съм на 18г.,висок 171-64кг., теренирам 5 дни в седмицата(4 пъти фитнес, 1 кардио тренеровка), стажът ми е малко над 2 години. Правя повече базови упражнения за ММ. Смея да кажа, че храната ми е на ниво. От 1седмица приемам и протеин Whey Gold Standard.
Проблемът е следния:  По принцип съм с ниско кръвно налягане от порядъка на 110-60, но се чувствам добре. Когато тренирам  и се понапъна ушите ми заглухват, но на това  не обръщам особено внимание. От 2-3 дни обаче, докато тренирам ми се вие свят.  Днес след тренировка съвсем случайно реших да си измеря кръвното и се оказа, че ми е 100-50. Стреснах се, понеже до колкото знам не е нормално, след което в главата ми започнаха да изникват въпросите: дали това не е от холестерола в протеина или от понижената ми активност в останалото време през деня в последно времеи т.н.?! 

Реших да споделя първо тук преди да предприемам по-сериозни мерки. Моля някой ако е имал подобен проблем или знае нещо по въпроса да сподели.

И на мен ми се е случвало, след тежка тренировка, особено ако съм правил тяга. Понякога ми причернява и да ходя едва-едва до вкъщи. Особено ако е жега.

16.06.16
22:52

Един диабетичен шоколад след тренировка ще ти свърши работа.

16.06.16
22:58

Особено с много малтитол ;) :D . Докато стигне до в къщи и ще го е вдигнал порядъчно.

Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 16.06.16 23:00.

16.06.16
23:02

И на мен ми се е случвало подобно нещо. Внимавай с тежестите. Виж статията за високото вътреочно налягане (може да си го причиниш).

Мнението беше редактирано от vasilev на 16.06.16 23:07.

16.06.16
23:25

казано от Алберт Василев на 16.06.16, 23:02:

И на мен ми се е случвало подобно нещо. Внимавай с тежестите. Виж статията за високото вътреочно налягане (може да си го причиниш).

Мхх..не се бях замислял до сега. (think) Много интересна статия. Ще имам едно на ум вече.

16.06.16
23:43

Да си призная...за малко да се зарадвам  , че има и други, които са изживявали нещо подобно.

А от както приемам този продукт се замислям, дали холестерола който съдържа би могъл да е опасен?! Лично на мен не ми изглеждат малко тези 30мг на доза или 60мг на ден. Ако някой по-компетентен изкаже мнение по въпроса би ми спестил много главоблъсканици и нерви покрай внушенията, които си насаждам с всяко по - некомфортно чувство което осетя

Тоя холестерол е малка част от приемания от всеки с храната. Отделно организма си произвежда доста холестерол. Холестерола си е полезен, не се филмирай.

И аз съм с ниско кръвно, поне при нас опасността от инфаркт е по-ниска. :)

17.06.16
13:58

казано от Антон Батбаянов на 17.06.16, 13:37:

Тоя холестерол е малка част от приемания от всеки с храната. Отделно организма си произвежда доста холестерол. Холестерола си е полезен, не се филмирай.

И аз съм с ниско кръвно, поне при нас опасността от инфаркт е по-ниска. :)

Има доста още какво да науча.
Интересна гледна точка обаче (whew) (nbeep) :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1