16.06.16
21:28
Здравейте. Преди да решите, че съм поредния човек, който пише повтарящи се теми, искам да кажа, че се поразрових и намерих доста подобни заглавия, но не и същия проблем, който ме тормози.
Аз съм на 18г.,висок 171-64кг., теренирам 5 дни в седмицата(4 пъти фитнес, 1 кардио тренеровка), стажът ми е малко над 2 години. Правя повече базови упражнения за ММ. Смея да кажа, че храната ми е на ниво. От 1седмица приемам и протеин Whey Gold Standard.
Проблемът е следния: По принцип съм с ниско кръвно налягане от порядъка на 110-60, но се чувствам добре. Когато тренирам и се понапъна ушите ми заглухват, но на това не обръщам особено внимание. От 2-3 дни обаче, докато тренирам ми се вие свят. Днес след тренировка съвсем случайно реших да си измеря кръвното и се оказа, че ми е 100-50. Стреснах се, понеже до колкото знам не е нормално, след което в главата ми започнаха да изникват въпросите: дали това не е от холестерола в протеина или от понижената ми активност в останалото време през деня в последно времеи т.н.?!
Реших да споделя първо тук преди да предприемам по-сериозни мерки. Моля някой ако е имал подобен проблем или знае нещо по въпроса да сподели.
16.06.16
22:23
И на мен ми се е случвало, след тежка тренировка, особено ако съм правил тяга. Понякога ми причернява и да ходя едва-едва до вкъщи. Особено ако е жега.
16.06.16
22:58
Особено с много малтитол ;) :D . Докато стигне до в къщи и ще го е вдигнал порядъчно.
Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 16.06.16 23:00.
И на мен ми се е случвало подобно нещо. Внимавай с тежестите. Виж статията за високото вътреочно налягане (може да си го причиниш).
Мнението беше редактирано от vasilev на 16.06.16 23:07.
казано от Алберт Василев на 16.06.16, 23:02:
И на мен ми се е случвало подобно нещо. Внимавай с тежестите. Виж статията за високото вътреочно налягане (може да си го причиниш).
Мхх..не се бях замислял до сега. (think) Много интересна статия. Ще имам едно на ум вече.
Да си призная...за малко да се зарадвам , че има и други, които са изживявали нещо подобно.
А от както приемам този продукт се замислям, дали холестерола който съдържа би могъл да е опасен?! Лично на мен не ми изглеждат малко тези 30мг на доза или 60мг на ден. Ако някой по-компетентен изкаже мнение по въпроса би ми спестил много главоблъсканици и нерви покрай внушенията, които си насаждам с всяко по - некомфортно чувство което осетя
17.06.16
13:37
Тоя холестерол е малка част от приемания от всеки с храната. Отделно организма си произвежда доста холестерол. Холестерола си е полезен, не се филмирай.
И аз съм с ниско кръвно, поне при нас опасността от инфаркт е по-ниска. :)
казано от Антон Батбаянов на 17.06.16, 13:37:
Тоя холестерол е малка част от приемания от всеки с храната. Отделно организма си произвежда доста холестерол. Холестерола си е полезен, не се филмирай.
И аз съм с ниско кръвно, поне при нас опасността от инфаркт е по-ниска. :)
Има доста още какво да науча.
Интересна гледна точка обаче (whew) (nbeep) :D