Определяне на енергийните нужди

17.06.16
19:55

Здравейте, благодаря предварително за всяка компетентна помощ. Изчетох си всичко, но този показател е ориентировъчен и не ми се експериментира. Искам да изчистя мазнините и не мога да си определя добре калориите, заради коефициента на физическа активност. Всяка сутрин 1 час и 20 мин бързо ходене, през ден тренировка с тежести, почти всеки ден каране на колело 1 час. Това ми е физическата активност. С какъв коефициент да си умножа резултата за калорийни нужди и колко % да извадя за да свалям мазнини при минимална загуба на мускули? Знам, че няма как дистанционно човек да каже със сигурност, но моля някой с повече опит да каже ориентировъчно при тази физическа активност колко калории ми трябват. Аз съм мъж на 26 год, 182 см , 92 кг. За последните 5-6 месеца свалих 14 кг с безумна НВД на около 2000 кал, но започнах да губя мускули а мазнините си стоят... Минах на РБД в момента на около 2600 кал. Благодаря отново на всеки, който реши да ми помогне! Бъдете здрави и спортни успехи на всички!

Здравей!

Не е нужно да се задълбочаваш в тези сметки. Не си уточнил какви точно са тренировките с тежести, нито какво е ежедневието ти, а и това е важно.
По-добре експериментирай, наблюдавай се и променяй нещата в движение.

Например: след като си решил да приемаш 2600 калории, изкарай на тях 2-3 седмици и се наблюдавай - имаш ли енергия, сваляш ли тегло, какви са силовите ти показатели. Ако имаш енергия, сваляш леко тегло, но не забелязваш рязък спад в силата - продължаваш така и пак се наблюдаваш.
Ако нямаш енергия, сваляш тегло и имаш рязък спад в силата - увеличи леко калориите, пак се наблюдавай и т.н.

19.06.16
22:51

Благодаря за отговора! Ще послушам съвета. Поздрави!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1