Силна болка при коремни преси.

18.06.16
13:55

Здравейте , тренирам от доста време,но никога не съм наблягал на корем.От скоро правя упражнения за корем 2 пъти седмично.Коремни преси 5х20 , вдигане на крака от лег , наклони с дъмбели встрани  и доста подобни.Първата и втората седмица всичко беше добре.Но сега вече трета седмица от когато правя тези упражнения , усещам много голяма болка в корема при коремните преси .При другите упражнения за корем не усещам болка,усещам че се натоварва но не и болка.Коремните преси 5х25 ги правя първо преди другите упражнения загрявам добре преди това и когато стигна 12,13 почва да ме удря доста силна болка във цялата коремна област , все едно съм направил 1000 повторения.Ще помоля за съвет .Благодаря ви много !

Темата беше редактирана от Ivan Avramov на 18.06.16 13:56.

18.06.16
19:30

Тези коремни с тежест ли ги правиш? дъмбел, диск?  Не би трябвало да изпитваш нетърпими болки при изпълнение на нормални коремни преси.

18.06.16
23:29

казано от ANZy на 18.06.16, 19:30:

Тези коремни с тежест ли ги правиш? дъмбел, диск?  Не би трябвало да изпитваш нетърпими болки при изпълнение на нормални коремни преси.

Без тежест ги правя , възможно ли е да не са се възтановили както трябва и затова да боли , но болката е толкова силна че корема ми се схваща и блокирам в тази позиция,все едно ми забиват нож в корема.

Мнението беше редактирано от Ivan Avramov на 18.06.16 23:30.

26.06.16
18:26

казано от Ivan Avramov на 18.06.16, 23:29:

казано от ANZy на 18.06.16, 19:30:

Без тежест ги правя , възможно ли е да не са се възтановили както трябва и затова да боли , но болката е толкова силна че корема ми се схваща и блокирам в тази позиция,все едно ми забиват нож в корема.

И при мене е същата работа и няма за какво да се притесняваш (лично мое предположение)...щом те боли само при коремни преси,знам за какво говориш...не ги усещаш тежко,но просто отказваш и корема почва да те “боли”... и при мене само на коремните става така,другите упр са си ок.На 99% съм сигурен,че е нормална умора...и аз като тебе не си падах по тренирането на корем ( че и досега се скатавам чат-пат :) ).Прави си ги спокойно и с времето ще се подобри.Все пак,ако нямаш някакъв голям “фетиш” точно към коремните,можеш спокойно да ги махнеш.Прави вдигане на крака от висене (може и на успоредка,ако нямаш достъп до нормален уред с дръжки),можеш да правиш планкове,колелце (струва 10-15 лв ).Ако целта ти е заздравяване на ядрото с цел да подпомогнеш силовите движения,колелцето и планковете са много по-удачен вариант

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1