Болка в кръста.

20.06.16
17:53

Здравейте. На 25 години съм, играя футбол често и тренирам по няколко пъти в седмицата. Преди около месец почувствах болка в кръста, докато изпълнявах полуклек. Спрях веднага, започнах да си пазя кръста и болката почти отшумя. През това време съм играл футбол 5-6 пъти и не усещах никакъв проблем. Току-що, излизайки от колата, усетих отново тази болка, без да съм извършвал каквато и да било физическа дейност. Болката не е тъпа, но не е и много остра. Общо взето - мога да я оприлича като опъваща, ако изобщо термина е правилен. Усеща се, когато се навеждам напред на около 90 градуса и когато се изпъвам назад. По-долу прикачвам снимка, с която да покажа къде точно усещам болката. Не искам диагноза, просто мнение. Мисля, че е ясно колко много благодарен ще бъда на всички ако споделят мнения от опит. :)

Темата беше редактирана от Иван Иван на 20.06.16 18:06.

20.06.16
21:24

Независимо от другите мерки които ще вземеш, увеличи много приема на вода, особено преди лягане. Намали кофеина, газираното и алкохола.

20.06.16
22:12

Вероятно последните три са причинили даденото състояние...
Хубава загрявка преди футбол, и още по-хубав стречинг след футбол. Обръщане на внимание в тренировките за корем, кръст. Ако липсват няма да е зле да се включват.

20.06.16
23:57

Благодаря и на двама ви за мненията. Пия веднъж на два месеца и алкохол, и безалкохолно, с други думи - пия само вода. Не съм пушил и не съм пил кафе никога, а останалите кофеинови напитки са нищожни. :) Имам репарил гел вкъщи, останал от травма в ръката. Възможно ли е проблема да е мускулен, защото ми се струва, че ако си стегна кръста, болката се усеща по-интензивно? :)

Edit: Днес се събудих и болката беше значително по-слаба. :)

Мнението беше редактирано от Иван Иван на 21.06.16 17:31.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1