25.06.16
22:46
Здравейте,
Аз съм момче на 16 години. Тежа около 72 килограма и съм висок 176. От 2 седмици ходя на фитнес с треньор, с когото тренирам 4 дена в седмицата (някой път и 5), а останалите дни почивам. Правя по 1 мускулна група на тренировка и някой път по 2.
10-20 минути след тренировка пия някакъв протеин с вкус на банан (протеина е в златна опаковка от 2 kg, но забравих как се казва). Мисля, че дозата, която си слагам е около 15-20 грама, комбинирана с 300 ml вода.
По принцип ям каквото ми падне, но гледам да наблягам на месо, ориз, както и плодове, и зеленчуци. А за напитките - в повечето случай пия само вода или мляко.
Обмислях да си купя креатин, защото прочетох, че с него се свалят мазнини и се качва мускулна маса.
Целта ми е да кача мускулна маса и да намаля % мазнини. Ще съм много благодарен ако някой ми направи някакъв режим, с който да сваля мазнините в корема главно.
P.S. Пресметнах си RMR-то, което е 3060.
Темата беше редактирана от Даниел Кирилов на 26.06.16 10:27.
казано от Даниел Кирилов на 25.06.16, 22:46:
Обмислях да си купя креатин, защото прочетох, че с него се свалят мазнини и се качва мускулна маса.
Това не е вярно. С креатин не се чистят мазнини. Те се чистят с добър стак - кофеин, л-карнитин.. здрава храна и калориен дефицит.
26.06.16
10:19
казано от ANZy на 26.06.16, 09:53:
казано от Даниел Кирилов на 25.06.16, 22:46:
Това не е вярно. С креатин не се чистят мазнини. .
Креатина забързва метаболизма и спомага за топенето на мазнини при подбран хранителен режим за тази цел ;)
Всъщност, не ти трябват никакви добавки и не си харчи парите. Няма вълшебни хапчета! Всичко е воля и лишения, ако искаш да победиш!
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 26.06.16 10:50.
26.06.16
11:54
Вместо да си харчиш парите за добавки,купи си хубава храна ( месо,риба,яйца,тахан,ориз... ).
И много тренировки и след 1-2 месеца,ще видиш резултат.