Преди или след, как е по-добре ?

01.07.16
15:14

Здравейте
След тренировка си взимам протеинов шейк за бързо покачване на маса, не знам как се казва но знам че е в голяма бяла туба. Мисля да почна да взимам двойна доза за по бързо покачване.
Искам да питам дали преди или след тренировката да го взимам .

Дори и да вземеш двойна доза, ще качиш основно мазнини от цялата тази работа.

Петър Иванов

01.07.16
15:31

Сутрин след ставане и веднага след тренировка. Това е :)

01.07.16
15:34

казано от Иван Благов на 01.07.16, 15:29:

Дори и да вземеш двойна доза, ще качиш основно мазнини от цялата тази работа.

Така ли пише вече из дебелите книги? Ясно е, че авторът на темата е лаик и все пак не знаем какви са тренировките и хранителния му режим, за да се правят такива изводи.

Сутрин след ставане и веднага след тренировка. Това е

Ако не е веднага след тренировка, растежът е наполовина сигурно :D

Мнението беше редактирано от ME4O_TURIST на 01.07.16 15:35.

Carbohydrate

01.07.16
15:51

Употребата в менюто на белтък, трябва да е съобразено с енергоразхода му, с неговата потребност от организма в дневния рацион. На един път стомаха може да разгради и да усвои около 30 г протеин. За това са такива дозите. Повече протеин, съвсем не означава, че ще се усвои от организма. Да не говорим, че самата микрофлора на червата играе важна роля за усвояването му.
До един час след тренировка е хубаво да се вземе протеин, не толкова за покачване на ММ, колкото да не стане изяждането на мускули

Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 01.07.16 15:52.

01.07.16
16:03

казано от Симон Петров на 01.07.16, 15:14:

Мисля да почна да взимам двойна доза за по бързо покачване.

Що си мисилш, че като пиеш повече протеин, ще качваш по-бързо мускули?

казано от Carbohydrate на 01.07.16, 15:51:

На един път стомаха може да разгради и да усвои около 30 г протеин.

Няма подобно ограничение.

Петър Иванов

01.07.16
16:03

Ако не е веднага след тренировка, растежът е наполовина сигурно :D

Ако го вземе веднага след тренировка има повече шанс на следващия ден да е въстановен . Защото след това ще е истинал/починал и к’ва ще е файдата . Така го знам аз , може и да греша .

Същото е и с храната мисля . Ако след тренировка се наядеш веднага без да чакаш . Ще качиш ( по-бързо или повече мисля ) , а в неговия случай , той иска да качи . Пак казвам , така знам , може и да греша , поправи ме .

Мнението беше редактирано от Петър Иванов на 01.07.16 16:06.

01.07.16
16:06

казано от Петър Иванов на 01.07.16, 16:03:

Пак казвам , така знам , може и да греша , поправи ме .

Поправям те.

Carbohydrate

01.07.16
16:24

казано от Петко К на 01.07.16, 16:03:

казано от Симон Петров на 01.07.16, 15:14:

Мисля да почна да взимам двойна доза за по бързо покачване.

Що си мисилш, че като пиеш повече протеин, ще качваш по-бързо мускули?

казано от Carbohydrate на 01.07.16, 15:51:

На един път стомаха може да разгради и да усвои около 30 г протеин.

Няма подобно ограничение.

да, не се изразих правилно. По-голямо количество протеин няма да допренесе за по-голямото  синтезеране на мускулния такъв!! Това е правилното ).
Ще се хаби протеина и може да се превърне в гликоген и от там...към първият отговорил по темата, че ще замазнява), ако калориите му са в повече за деня. Ще забавя храносмиланито също така и т.н.

02.07.16
18:27

Аз взимам протеина веднага след тренировката.
Значи няма смисъл от двойна доза ли ?
Не се притеснявам да натрупам мазнини защото сам си слаб и съм нямал до сега натрупване на мазнини кадето  и да е било.

Carbohydrate

02.07.16
18:44

казано от Симон Петров на 02.07.16, 18:27:

Аз взимам протеина веднага след тренировката.
Значи няма смисъл от двойна доза ли ?
Не се притеснявам да натрупам мазнини защото сам си слаб и съм нямал до сега натрупване на мазнини кадето  и да е било.

Това е глупаво, да хвърляш на вятъра толкова пари. Като искаш, пий преди и след тренировка, като междинно хранене още...

07.07.16
23:50

И тройна доза да приемеш, ако хранителния режим не е ОК, файда особена няма да има. Ако храната е наред, приемай си единичната доза, пък после нали храната е ОК и ще хапваш след тренировката ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1