Друг начин да растат/не падат ръцете, докато не ги тренирам?

09.07.16
01:01

Здравейте! Понеже вчера си извадих рамото (всичко е наред, наместено е обратно, няма счупено, но трябва да го пазя докато се възстанови), няма да тренирам около 2 месеца гърди, гръб, рамо и като цяло всичко от кръста нагоре. От 6-дневния сплит ще правя само 2 от тренировките, и 2-те от които са крака. Та въпросът ми е дали има начин да си поддържам размерите на ръцете (понеже имат навика да падат, когато не ги тренирам) освен като тренирам крака (защото при растеж на краката растат и ръцете) и ям достатъчно протеин на ден?

Здравей,
Някъде гледах едно интервю с Арнолд, в което той обясняваше, че било важно след изпълнението на серия за някоя мускулна група (примерно бицепс) да заставаш пред огледалото и да позираш, като съкращаваш (стягаш) именно тази група. Това поставя мускула под допълнително напрежение, което спомага за растежа му. Та се питам, в твоето положение, какво би станало и дали ще има някакъв ефект, ако примерно изпълняваш това в 10 серий по 20 секунди държане на мускула под напрежение. Може да не е много, но имам чувството че ще помогне донякъде.

Поздрави и успех

Мнението беше редактирано от Калин Митов на 09.07.16 10:40.

09.07.16
11:30

Синтол :D? Няма как да не паднат ако не ги натоварваш. Ако ги тренираш с някакви малки гирички (примерно 6кг) ще има ли проблем на рамото (подпирай лакътя на коляното и сгъвай изолирано, не знам как се нарича това упражнение :D )? Ако не то прави повторенията много бавно и концентрирано и също така не забравяй да извърташ китките малко по-навътре, ако не го правиш (без да прекаляваш).
Бързо възстановяване!

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1