Съвет относно избор на бягаща пътека

МТ

09.07.16
16:52

Здравейте,

Това ми е първи пост във форума, така че добре заварили. Надявам се да не е проблем, че започвам направо с въпрос, но наистина се нуждая от следната информация:

Аз съм мъж, на 25 години, около 90-95 килограма. Килограмите с които се чувствам комфортно са около 70-75, т.е. малко съм напълнял в момента. Висок съм около 185 сантиметра. Не тренирам.

Поради здравословни причини ми е забранено да извършвам прекомерни физически натоварвания, разбирайте вдигане на неща над 5кг. и т.н. Доста е важно да спазвам тази забрана. Поради това съм малко ограничен относно какво мога да правя, за да поддържам килограмите си в норма. Но пък ми е позволено да правя дълги разходки, ходейки. Така че съм решил да си взема бягаща пътека, за да мога удобно вкъщи да си ходя по час-два на ден на нея и да смъкна 10-15 килограма за няколко месеца, като и след това продължа с разходките, за да си запазя килограмите в норма.

За това ще ви помоля да ми помогнете да си избера подходяща бягаща пътека. Бюджета ми е около 500-700лв. Не съм от столицата, така че сигурно ще поръчам пътеката онлайн.

Важни характеристики за мен:
- наклона да е относително близък до 0 градуса
- да има режим за ходене, тип 2-3-4 километра в час
- да е максимално близко до натуралното чувство за ходене - т.е. да няма допълнително напрежение, което да се изисква, за да вървиш напред когато си на пътеката
- вибрациите при ходене/бягане да са минимални или изобщо да ги няма, тъй като вибрациите също са много противопоказни за моето здравословно състояние и трябва да се старая моторните ми движения и последиците от тях да са максимално близки до това, което се случва, когато човек си ходи спокойно по улицата

Освен това нещо, което ми е много любопитно е в какво състояние се предполага да пристигне поръчаната от мен пътека - сглобена и готова за ползване, разглобена, и т.н. Ако е разглобена - към кого мога да се обърна да дойде да ми я сглоби - фитнес салоните предлагат ли подобни услуги?

Съжалявам за дългата тема, но ситуацита в която съм е доста специфична и исках да съм сигурен, че съм я предал достатъчно добре.

Поздрави!

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1