Кофички с тежести. Къде за поставя тежестта?

11.07.16
00:28

Здравейте!

Какво е Вашето мнение относно кофичките с тежести: тежестта да бъде на кръста, захваната с верига, или да бъде на врата?

Посъветваха ме във фитнеса да слагам тежестта на врата (без да ми обяснят защо). Не мислите ли, че това може да доведе само до изкривявания? Някъде бях попаднал на изказ, че тежестта, поставена на кръста, може да доведе до проблеми с него?

Ще ми е интересно да чуя и Вашите съвети!

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 11.07.16 10:23.

11.07.16
00:40

Лесно може да си го представиш, но все пак пробвай и ще видиш. Когато тежестта е на врата, т.е. вериги, те дърпа много напред и е неудобно. През кръста, с хубав колан, си е медено направо :) Ако си прав, има вероятност да не те дърпа така, ама това пък не съм сигурен колко е добра техника, заради раменете :)

Ако самата тежест не е верига, ще е любопитно как ще я поставиш на врата. Коланът е доста приличен вариант.

11.07.16
16:02

Аз правя с тежестта на кръста (32кг) и не съм усетил напрежение или дискомфорт.
Все пак ако те притеснява може да отпуснеш колана да е частично върху задника.

11.07.16
19:41

Аз ги правя с дъмбел, който захващам с крака. Недостатък е че не можеш да сложиш повече от колкото е най-големият дъмбел.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1