15.07.16
12:12
Здравейте,от няколко години насам имам следния проблем-натрупване на мазнини в задната част на бедрата,както и в коремната област.Тренирам футбол и пробягвам доста разстояние(между 8-10км),имам оформени бицепси и прасци.1.91 съм висок ,тежа около 100кг,правя следните упражнения всеки ден-въртене на велоаргометър по 1 час ,със скорост от около 12-13км/ч,коремни преси 5-6 серии по 30,10 серии по 5 лицеви упори,5-6км каране на колело със средна скорост от около 25-30км/ч на прав път.Храня се по 3-4 пъти на ден ,избягвам чипсове и всякакви мазнотии и пия по 1,5 литра вода.Та ако може да ми кажете как да разкарам мазнините от бедрата и корема ще съм ви благодарен. :)
15.07.16
13:03
Първо да разберем защо се трупат тези мазнини?
Те могат да се трупат:
- защото си в калориен излишък;
- за тренировките ти, които са свързани с издържливост, ти трябват повече въглехидрати и мазнини, като белтъка остава минимално необходим за нуждите на организма;
- колкото повече харчиш, толкова повече организма се запасява с тях - суперкомпенсация;
- ако в някакъв момент ограничиш си тренировките, то всичкия излишък отива за натрупване на необходимата му енергия - мазнината;
————————————————————————————-
Ето ти причините! Изключвам всички проблеми свързани с здравето.
15.07.16
15:31
Мерси за бързия отговор,ако може да те попитам каква храна най-често да ям преди тренировките?
15.07.16
15:48
казано от Kristiyan Goranov на 15.07.16, 15:31:
Мерси за бързия отговор,ако може да те попитам каква храна най-често да ям преди тренировките?
всичко зависи от целите:
- ако целта ти е работа в продължителен аеробен режим - 40 мин. преди тренировка сладка напитка
- ако целта ти е работа в анаеробен режим - 30-40 мин. преди тренировка протеин бързоусвоим
- ако целта ти е работа в смесен режим - 30-40 мин. преди тренировка протеин бързоусвоим и непосредствено преди самата нея, една бисквита със сладка течност....например)
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 15.07.16 15:48.
15.07.16
22:58
казано от Carbohydrate на 15.07.16, 15:48:
всичко зависи от целите:
- ако целта ти е работа в продължителен аеробен режим - 40 мин. преди тренировка сладка напитка
- ако целта ти е работа в анаеробен режим - 30-40 мин. преди тренировка протеин бързоусвоим
- ако целта ти е работа в смесен режим - 30-40 мин. преди тренировка протеин бързоусвоим и непосредствено преди самата нея, една бисквита със сладка течност....например)
Ти ли криво пишеш, аз ли не те разбирам ..... .
Предполагам просто не можеш да се изразяваш добре на български, защото иначе излиза, че от вида на храната зависи и вида на режима на работа - аеробен-анаеробен.
15.07.16
23:03
казано от Von Suthaus на 15.07.16, 22:58:
казано от Carbohydrate на 15.07.16, 15:48:
всичко зависи от целите:
Ти ли криво пишеш, аз ли не те разбирам ..... .Предполагам просто не можеш да се изразяваш добре на български, защото иначе излиза, че от вида на храната зависи и вида на режима на работа - аеробен-анаеробен.
юю, точно така, това е новата ми тема, която съм пуснал и още не съм свършил ;) много е интересна...
15.07.16
23:09
Ще чакам с интерес.