15.07.16
19:18
Здравейте!
От няколко дена съм новак във вашият сайт ,и в света на фитнеса и активният начин на живот. За по накратко аз съм на 25 години ..висок съм 170 и тежа около 63-64 кг. Водех много заседнал начин на живот до преди месец два като това включваше безразборно хранене понякога тъпчене ,пушене и мързел. От тези два месеца насам съм спрял цигарите и искам да водя активен начин на живот ,покачване на теглото , трупане на мускулна маса като цяло имам голямо желание за трениране и ми омръзна да бъда слаб. Но ако започна сам ще объркам всичко предполагам ..говоря за хранителните режими ,правилната храна и правилните упражнения ,който в мое лице трябва да бъдат за начинаещ. Затова се обръщам към вас ..с надеждата за малко съвети как да започна. Трябва първо само да се храня в определен предиод опт време без да тренирам за да наддам малко килограми ,който в последствие след тренировки да преобразя в мускули ,или направо мога да започна с храненето и тренировките. Трябва да се храня по 5 или повече пъти на ден или по малко . Кои ще бъдат най добрите упражнения с който да започна след като съм начинаещ. Като цяло се нуждая от вашата помощ и един малък старт ,който вие бихте могли да ми да дадете под формата на вашите съвети ....така ще се захраня със още повече кураж и воля ..като знам че го правя правилно и сигурно! Благодаря ви предварително ! ПОЗДРАВИ!!!
16.07.16
12:32
Никой ли няма да отговори?
Ако мазното се превръщаше в мускул... Почни да си следиш калориите (яж повече отколкото изразходваш), почни да тренираш цяло тяло 3-4 пъти в седмицата като за начало, научи техниките на базовите упражнения - клек, лег, тяга, военна преса, гребане, набиранки, кофи. След това почни да следиш прогреса си с progressive overload и увеличавай калориите постепенно. Като цяло това бих направил аз, ако започвах сега и имах тези знания. А не да се връщам обратно и да заучавам техника на клека и т.н. Инвестирай време в техниката. После може да се насочиш към някой по-специфичен спорт, който ти харесва (щанги, трибой, стронгмен, кросфит :D, канадска борба или някой друг спорт, който ти харесва). Така може да се надъхаш и да си поставяш нови цели с всеки изминал ден.
Загрявка - Full Body Warm up, Shoulder Warm up
Клек - Basics, Low-bar
Лег - Basics, Bar Path #1, Bar Path #2
Тяга - Basics
Военна преса - Basics
Гребане - Basics
Layne Norton’s How to - тяга, клек, лег
Като цяло бих заучил първо основите и после бих градил, но за мен е твърде късно и не смятам да се връщам, а ще поема риска. Надявам се ти да не направиш същата грешка. Чети в сайта има много полезни статии.
Като за начало започни да тренираш и да се храниш правилно. При начинаещите резултатът идва по-бързо, ти ще разбереш. Прочети във форума, виж някоя тренировка, която ти допада и започни да градиш лека-полека. Питай по-опитните в залата за съвети относно изпълнението на упражненията. Сигурен съм, че ще ти помогнат. :)
16.07.16
17:21
казано от Неделчо Неделчев на 15.07.16, 19:18:
Здравейте!
От няколко дена съм новак във вашият сайт ,и в света на фитнеса и активният начин на живот. За по накратко аз съм на 25 години ..висок съм 170 и тежа около 63-64 кг. Водех много заседнал начин на живот до преди месец два като това включваше безразборно хранене понякога тъпчене ,пушене и мързел. От тези два месеца насам съм спрял цигарите и искам да водя активен начин на живот ,покачване на теглото , трупане на мускулна маса като цяло имам голямо желание за трениране и ми омръзна да бъда слаб. Но ако започна сам ще объркам всичко предполагам ..говоря за хранителните режими ,правилната храна и правилните упражнения ,който в мое лице трябва да бъдат за начинаещ. Затова се обръщам към вас ..с надеждата за малко съвети как да започна. Трябва първо само да се храня в определен предиод опт време без да тренирам за да наддам малко килограми ,който в последствие след тренировки да преобразя в мускули ,или направо мога да започна с храненето и тренировките. Трябва да се храня по 5 или повече пъти на ден или по малко . Кои ще бъдат най добрите упражнения с който да започна след като съм начинаещ. Като цяло се нуждая от вашата помощ и един малък старт ,който вие бихте могли да ми да дадете под формата на вашите съвети ....така ще се захраня със още повече кураж и воля ..като знам че го правя правилно и сигурно! Благодаря ви предварително ! ПОЗДРАВИ!!!
Хапвай доста,тренирай здраво и резултата ще е налице.
17.07.16
10:10
Трябва ли да се храня преди треннировка или не ? И ако трябва колко време преди тренировката трябва да е храненето ? Също така колко време г/д трябва да мине след тренировка за да се храня или няма значение . По принцип ходя и на работа това ще пречи ли на тренировките ми ( работата ми не е кой знае колко физическа по скоро имам много ходене )
казано от Неделчо Неделчев на 17.07.16, 10:10:
Трябва ли да се храня преди треннировка или не ? И ако трябва колко време преди тренировката трябва да е храненето ? Също така колко време г/д трябва да мине след тренировка за да се храня или няма значение . По принцип ходя и на работа това ще пречи ли на тренировките ми ( работата ми не е кой знае колко физическа по скоро имам много ходене )
Няма значение. Важно е в края на деня да си приел нужните калории за целта си! Аз лично тренирам на гладно (под гладно имам предвид 6-10 часа без храна).
17.07.16
10:37
Благодаря ви за отговорите ви ! Ще ви информирам с прогреса си !!!